05 / 05 / 2024

Akçasu Deresi camisi

Akçasu Deresi camisi

Akçasu Deresi’nin üzerine 1878’de Hacı Hüseyin Hüsnü tarafından yaptırılan cami, tavanı, ahşap korkuluklu mahfili ve ahşap minaresiyle özgünlüğünü koruyor. Cami, derenin üzerinde durduğu için turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Şehzade Korkut Camisi 2021'de açılacak! 

Restorasyonu devam eden Şehzade Korkut Camisi 2021 yılında hizmete açılacak. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş camideki çalışmaları inceledi.

ÇOMÜ Ağaköy Yerleşke Camisi'nin açılışı yapıldı! 

Temeli 2016 yılında atılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Cami'nin açılış töreni yapıldı. 

Konya Akören İmam Hatip Ortaokulu ve Camisi açıldı!

Konya Akören İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından 2014'te temeli atılan, Ortaokul, Kız Yurdu, Cami, Şadırvan ve diğer müştemilat yoğun bir katılım eşliğinde dualarla hizmete açıldı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temel atma töreninde, 'Böylesine güzel cami Sabiha Gökçen Havalimanı için gerekliydi' diye konuştu. 

Üsküdar Esentepe Camisi'nin yerine yenisi yapılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Üsküdar Kirazlıtepe'de riskli olduğu için yıkılan Esentepe Camisi'nin yerine yenisinin yapılacağını açıkladı. Turan ''Can güvenliği söz konusu olduğu için orası yıkıldı. Daha güzelini yapacağız'' şeklinde konuştu.

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Manisa'daki 256 yıllık Kısık Camisi imara göre yokmuş!

256 yıl önce Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde yaptırılan Kısık Camisi imara göre aslında yokmuş...

Aydınlı Akşemseddin Camisi’nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına devam eden Tuzla Belediyesi Aydınlı'da hayata geçireceği Akşemseddin Camisi’nin inşaatına başladı.

Taksim Camisi'nde kazıklar çakıldı!

Taksim Camisi projesi havadan görüntülendi. Caminin çekilen görüntülerinde kazık çakma işlemlerinde sona gelindiği görülüyor.

Selimiye Camisi Meydan projesine destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan oluşan Edirne heyeti "Selimiye Camisi Meydan" projesi hakkında Ankara'da görüşmelerde bulundu.

TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu başvuru tarihleri!

TOKİ 192 konutluk Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi Alt Gelir Grubu kapsamında bulunan konutları satışa çıkarıyor.

Akçasu Deresi camisi Haberi

Akçasu Deresi camisi

Akçasu Deresi’nin üzerine 1878’de Hacı Hüseyin Hüsnü tarafından yaptırılan cami, tavanı, ahşap korkuluklu mahfili ve ahşap minaresiyle özgünlüğünü koruyor. İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, caminin dere üzerinde olmasının turistler tarafından da şaşkınlıkla karşılandığını söyledi.


Yeni...