08 / 07 / 2024

Akdeğirmen Barajı

Akdeğirmen Barajı

DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim İşbilen, Akdeğirmen Barajı'nda bin 20 bin metreküp, diğeri 5 bin metreküp olmak özere iki ayrı içme suyu depoları yapılacağını açıkladı.

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Tokat Horuç Camii neden kapatıldı?

Akdeğirmen Mahallesi'nde bir inşaat için yapılan temel kazısı çalışmaları sırasında Horuç Cami'nin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Yıkılma tehlikesi bulunan tarihi Horuç Camii ibadete kapatıldı.

Kasımlar Barajı ve HES projesine 1.2 milyon TL ceza!

Yukarı Köprüçay havzasında yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinin Değirmenözü'ndeki tünel ve santral binası inşaatları, imar planı onaylanmadan yapıldığı gerekçesiyle Manavgat Belediyesi'nce mühürlendi.

Sivas'ta 1.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Sivas İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından Akdeğirmen Mahallesi'ndeki 4.104,00 metrekare yüzölçümlü arsa 1 milyon 953 bin 504,00 TL'ye kapalı teklif usulüyle ihale ediliyor.

Akdeğirmen Barajı'nda çalışmalar sürüyor!

DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim İşbilen, Akdeğirmen Barajı'nda bin 20 bin metreküp, diğeri 5 bin metreküp olmak özere iki ayrı içme suyu depoları yapılacağını açıkladı.

Hakkari'de Doğanlı Baraj ve HES projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Doğanlı 1 Barajı ve HES, Doğanlı Barajı ve HES, Doğanlı 3 Barajı ve HES, malzeme ocakları, ve beton santrali projesi için halkın katılım toplantısı düzenleniyor...

Çekerek Barajı'nın yüzde 96'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ın Çekerek ilçesinde inşa edilen ve bugüne kadar yapımı için 540 milyon lira harcanan Çekerek (Süreyyabey) Barajı, yüzde 96 oranında tamamlandı...

Çevre Bakanlığı Gömükan Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Adıyaman'da yapılacak olan Gömükan Barajı projesinin yapımı için halkın görüşlerini almak üzere 13 Haziran'da halk katılım toplantısı gerçekleştirecek

Çevre Bakanlığı Mersin Değirmençay Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin'de yapılacak olan Değirmençay Barajı İçmesuyu ve Sulama Tesisleri projesinin yapımı için halkın görüşlerini almak üzere 11 Haziran'da halk katılım toplantısı gerçekleştirecek

Yusufeli Barajı ile 150 yıllık tarih sulara gömülecek!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde kurulacak olan Yusufeli Barajı ile 150 yıllık tarih yok olacak

Sapanca Ballıkaya Barajı'nın temeli atıldı!

Sapanca Belediyesi tarafından Mudurnu Çayı üzerinde hayata geçirilecek olan Ballıkaya Barajı'nın temeli atıldı...

Çevre Bakanlığı Edirne Korucuköy Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Edirne'ye yapılacak olan Edirne Korucuköy Barajı için halkın görüşlerini almak üzere 4 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenleyecek.

Ballıkaya Barajı bölge halkının tepkisine neden oldu!

Sakarya'nın Akyazı ilçesine yapılacak olan Ballıkaya Barajı bölgede yaşayanların tepkisini topladı...

Akdeğirmen Barajı Haberi

Akdeğirmen Barajı


DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim İşbilen, Akdeğirmen Barajı'nda bin 20 bin metreküp, diğeri 5 bin metreküp olmak özere iki ayrı içme suyu depoları yapılacağını açıkladı. İşbilen. ayrıca Akdeğirmen barajı Artıma Tesisi arasına 900 milimetre çapında çelik boru döşeneceği söyledi DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim İşbilen Afyonkarahisar'ın yatırım programında 12 adet büyük su işi, 45 adet taşkın koruma. 2 adet taşkın ve rusubat kontrolü. 3 adet yer üstü sulamaları. 39 adet yaş sulaması. 14 adet gölet sulaması, 42 adet gölet ve sulaması olmak üzere 157 adet proje yer aldığını belirtti. 


AFYON'A 2 İÇME SUYU DEPOSU YAPILACAK 

Bölge Mııdür Yardımcısı İbrahim İşbilen, sözkonusu işlerin tutarı 791 milyon 252 bin TL olduğunu İfade etti. 2014 yılı ödeneğinin 157 milyon 902 bin TL...