04 / 05 / 2024

akdeniz belediyesi toki kentsel dönüşüm

akdeniz belediyesi toki kentsel dönüşüm

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, TOKİ ile imzaladıkları anlaşma çerçevesinde ilçede kentsel dönüşümün saha çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!

Mersin Akdeniz Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Mersin Akdeniz'de 6 okul inşa ediliyor! 

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde 6 okulun inşası için çalışmalara başladı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, inşaat çalışmalarını inceledi. 

Mersin Akdeniz'de 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, Bahçe Mahallesi'nde yer alan 2 katlı metruk binanın yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Mersin Akdeniz'de metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaların yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Çeşme Belediyesi TOKİ'den 709 bin TL'ye arsa aldı!

Çeşme’de ilçenin ilk kapalı pazar yeri projesini hayata geçirmek için harekete geçen Başkan Ekrem Oran, “Tamamen Çeşme Belediyesi’nin imkânları ile yapılacak Pazar yerinin arazisini 709.000 TL bedelle satın aldık. Çok yakın zamanda Reisdere Kapalı Pazar Yeri yapımına başlıyoruz" dedi.

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Akdeniz'deki 3 katlı riskli bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, zaman içinde ömrünü tamamlayıp çökme riski taşıyan, bu nedenle de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, sahipleri tarafından terk edilen binaların kontrollü yıkımı sürüyor.

Mersin’deki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından terk edilmiş metruk binaların yıkım çalışmaları başladı.

Akdeniz'de 5 ayda 15 metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi tarafından görsel kirliliğe neden olan terk edilmiş harabe halde bulunan yapıların yıkımı sürüyor. Akdeniz'de, geçen 5 ay içinde 15 adet terk edilmiş bina yıkıldı.

Akdeniz’de metruk binalara yıkım!

Mersin’de Akdeniz Belediyesi, çökme riski taşıdığı için can güvenliğini tehdit eden metruk yapıları yıkıyor.

akdeniz belediyesi toki kentsel dönüşüm Haberi

akdeniz belediyesi toki kentsel dönüşüm

Akdeniz Belediyesi, çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu Mersin’in kalbi konumundaki Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm için ilk adımı atıyor. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18 Aralık 2015 tarihinde aldığı yetki devri kararıyla Bahçe, Barış ve Mahmudiye Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 46,5 hektarlık alanın ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’ ilan edilmesinin ardından harekete geçen Akdeniz Belediyesi, TOKİ ile de 30 Mart 2017’de ön protokol imzaladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile imzalanan ön protokol çerçevesinde 27 hektarlık ilk aşama için hizmet alımı ihalesi yapıldı ve saha çalışması başladı.


“Akdeniz’de ciddi bir çarpık yapılaşma ve imar kirliliği var. Bunu çözmenin tek yolu kentsel dönüşüm”

Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, kentsel dönüşümde bugün gelinen son noktayı İHA’ya anlattı. Kentsel dönüşümü son derece önemsediklerini belirten Pamuk,...