02 / 05 / 2024

akdeniz belediyesi toki projesi

akdeniz belediyesi toki projesi

Mersin'in Akdeniz Belediyesi, TOKİ'nin desteğiyle ilçedeki çarpık kentleşmesinin giderilmesinin yanı sıra altyapıdan eğitime kadar birçok sorunun çözülmesine yönelik projeler üretiyor.

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!

Mersin Akdeniz Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Mersin Akdeniz'de 6 okul inşa ediliyor! 

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde 6 okulun inşası için çalışmalara başladı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, inşaat çalışmalarını inceledi. 

Mersin Akdeniz'de 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, Bahçe Mahallesi'nde yer alan 2 katlı metruk binanın yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Mersin Akdeniz'de metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaların yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Akdeniz Belediyesi’nden emlak vergisi uyarısı!

Mersin Akdeniz Belediyesi ,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Ocak  olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Çeşme Belediyesi TOKİ'den 709 bin TL'ye arsa aldı!

Çeşme’de ilçenin ilk kapalı pazar yeri projesini hayata geçirmek için harekete geçen Başkan Ekrem Oran, “Tamamen Çeşme Belediyesi’nin imkânları ile yapılacak Pazar yerinin arazisini 709.000 TL bedelle satın aldık. Çok yakın zamanda Reisdere Kapalı Pazar Yeri yapımına başlıyoruz" dedi.

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Akdeniz'deki 3 katlı riskli bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, zaman içinde ömrünü tamamlayıp çökme riski taşıyan, bu nedenle de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, sahipleri tarafından terk edilen binaların kontrollü yıkımı sürüyor.

Mersin’deki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından terk edilmiş metruk binaların yıkım çalışmaları başladı.

Akdeniz'de 5 ayda 15 metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi tarafından görsel kirliliğe neden olan terk edilmiş harabe halde bulunan yapıların yıkımı sürüyor. Akdeniz'de, geçen 5 ay içinde 15 adet terk edilmiş bina yıkıldı.

Akdeniz’de metruk binalara yıkım!

Mersin’de Akdeniz Belediyesi, çökme riski taşıdığı için can güvenliğini tehdit eden metruk yapıları yıkıyor.

akdeniz belediyesi toki projesi Haberi

akdeniz belediyesi toki projesi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başlar başlamaz öncelikli olarak sorunları anlamaya çalıştığını söyledi.


Belediyede hizmet yönünden önemli bir eksikliğin olduğunu aktaran Aktaş, "Bunun yanında çok borç olduğunu da tespit ettik. Şimdi bir yandan borçları azaltma, diğer yandan eksik olan hizmeti tamamlamaya çalışıyoruz." dedi. 


"Bütün şehir dönüşecek"

Aktaş, ilçenin fotoğrafını çektiklerini ve daha iyi yerlere taşımaya gayret ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Esas neşteri şehre vurmamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm noktasında ciddi çalışmalarımız olacak. Bunları imkanlar ölçüsünde yapacağız. Bütün şehrimiz dönüşecek ama bu orta ve uzun vadeli bir plan. Önce bir durum tespit edilecek. Muhtemelen bu işe razı olan mahallerimizden başlanabilir. Bozuk olan şey mutlaka dönüşmeli, dönüşecektir....