30 / 04 / 2024

Akdeniz Dokuma Fabrikasına bilim merkezi kurulacak

Akdeniz Dokuma Fabrikasına bilim merkezi kurulacak

Antalya’nın ve Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezi, sivil inisiyatifin yer aldığı Dokuma Çalışma Grubu’nun, hazırladığı raporda ‘bilim merkezi olsun’ önerisini yaptığı Dokuma Fabrikası’na kuruluyor.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

ÇAYKUR duyurdu: 49 fabrikasında 24 saat alım yapılacak

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 49 fabrikasına 24 saat esasına göre yaş çay alımı yapacağını duyurdu.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacak? TOGG’un fabrikası ne durumda? TOGG fabrikası Gemlik'te nerede?

TOGG’un fabrikası ne zaman açılacağı gün büyük bir merakla bekleniyor. İşte TOGG fabrikasına dair araştırılan detaylar!

 Bomonti Fabrikası'nın  Diyanet'e tahsis işlemi iptal edildi!

İstanbul 12'inci idare Mahkemesi, yıkılan Bomonti Fabrikası'na ait depoların  Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilme kararını iptal etti.

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

İstanbul'da bira fabrikasının Diyanet İşleri'ne devredilmesi TBMM'de!

İstanbul ilinde bulunan bir bira fabrikasına ait binanın bulunduğu alanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin Otomobili için Honda fabrikasına ilgimiz oldu!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, TOGG'un, Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasının global kararla kapanacak olması sebebiyle bu fabrikaya ilgileri olduğunu belirtti. Karakaş, "Orada geldiğimiz noktada Honda'nın stratejik öncelikleriyle ve fabrikayı kapatma tarihleriyle bizim süreçlerimiz içerisinde bir

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

Radiye Sezer Katırcıoğlu, Lütfü Türkkan’ın arazisindeki fabrikayla ilgili, “İYİ Partili Türkkan’ın fabrikası orman arazisinde değil mi? Savcıyı göreve davet ediyorum” dedi. Bu sözlerden 48 saat sonra fabrika mühürlendi.

İSTON Hadımköy Fabrikası’na CSC sürdürülebilirlik belgesi!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin belgelendirmeleri devam ediyor. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS’nin yaptığı denetimlerin ardından İBB iştiraki İSTON’un Hadımköy Fabrikası, CSC belgesi adı.

Alman mahkemesi Tesla fabrikasına onay verdi!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Almanya’ya kurmayı planladığı fakat çevrecilerin itirazlarına takılan fabrika için beklenen karar çıktı. Mahkeme, inşaat alanındaki ağaçların kesilebileceğine karar verdi...

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Akdeniz Dokuma Fabrikasına bilim merkezi kurulacak Haberi

Akdeniz Dokuma Fabrikasına bilim merkezi kurulacak

Dokuma Fabrikası’nda, Antalya Bilim Merkezi kurulması amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi arasında protokol imzalanacak. Protokol metnine, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imza atacak. Protokol törenin, 21 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Kepez Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacağı duyuruldu.

Başkan Hakan Tütüncü, projeyle ilgili yaptığı açıklama da Akdeniz’in en güzel bilim merkezinin olacağını söyledi. Merkez hakkında da bilgiler de veren Tütüncü: “Bilim merkezi, 17 bin metrekarelik (m2) fabrika binası içerisinde 8 bin m2.lik bir alana yapılıyor. Akdeniz bölgesinin en güzel ve ilk bilim merkezi olacak. Merkeze sadece Antalya’nın 18 ilçesinden değil, Burdur ve Isparta’dan da özel turlarla öğrenci getireceğiz. Öğrencilerimiz,...