11 / 05 / 2024

Akdeniz kentleri projeleri

Akdeniz kentleri projeleri

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu. Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Başkanı Muhammed Idaomar: "Birliğin, üye kentlerin karşılaştıkları sorunların çözümü için ortak bir platform olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

TOKİ İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesindeki projeler için Zemin Etüt Raporu hazırlatacak!

İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 1. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

Ulaşım projeleri konut fiyatlarını uçurdu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerle sınırlı kalmıyor. Ulaşım projeleri kentleri birbirine bağlarken gayrimenkullerin değerini de hızla artırıyor. 

Varsıl Suriyeliler Mersin'de konut satışlarını artırdı!

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım semineri İzmir'de başladı!

İzmir dün önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Akdeniz kentleri arasında gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım” semineri İzmir’de dün başladı. İzmir, Marsilya’da yapılacak organizasyona “ulaşımda örnek kent” olarak davet edildi.

Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım semineri İzmir’de başladı!

İzmir’i Akdeniz’in lider kentlerinden biri yapabilmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz kentleri arasında kent içi ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi ile ilgili önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Kazım Ergün: Emekli kentleri projeleri üretilmeli!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin azımsanamayacak bir kesiminin kiracı olduğunu ve gelirlerinde ciddi erimeler yaşandığını belirtti. Ergün 'Emekli kentleri projeleri üretilmeli' dedi.

Dumankaya İnşaat'ın 9 projesi havadan görüntülendi!

Dumankaya İnşaat tarafından hayata geçirilen Dumankaya Miks, Konsept Halkalı, Dumankaya İkon, Dumankaya Dizayn, Dumankaya Adres, Adres Lobi, Adres Su, Ritim İstanbul ve Gizlibahçe Akdeniz Evleri projeleri www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntü

Anadolu Yakası ofis projeleri 2013! 20 projede ofis fiyatları!

Anadolu Yakası’nda ardı ardına lüks ofis projeleri yükseliyor. Projelerin özellikle Kartal ve Ataşehir ilçelerinde yoğunlaştığı dikkat çekiyor. Fiyatlar ise 110 bin TL’den başlıyor 7 milyona kadar çıkıyor…

2013 İstanbul projeleri!

Marmaray’dan Haliç Metro Köprüsü’ne, hızlı trenden metro hatlarına kadar şu anda yapımı devam eden ve 2013’te hizmete sunulacak projeleri araştırdık. İşte kente yeni soluklar getirecek 2013 İstanbul günceleri…

Türkiye Akdeniz'de marinacılığın yeni limanı olabilir!

Türkiye, Deniz turizminde önemli bir yere sahip olan Akdeniz bölgesinde yer aldığı için, marinacılık sektöründe yeni liman olabilir...

Arnavutköy konut projeleri!

Yapılacak olan 3. Köprü ve 3. Havalimanı ile Arnavutköy Konut Projeleri 'nin fiyatlarında ciddi artış görülecek...

Kayseri turizm projeleri ile 7.500 kişiye istihdam edecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, dünya kenti hedefi doğrultusunda gecekondulaşmaya son verdiklerini, 50 yıllık su sorununu çözdüklerini, turizm projeleri ile 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti...

Akdeniz kentleri projeleri Haberi

Akdeniz kentleri projeleri


Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin belediyelerinin bir araya gelerek oluşturduğu Akdeniz Kentler Birliği'nin olağan genel kurulu, İzmir'de toplandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hilton Otel'de yapılan genel kurulun çalışmaları, Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Başkanı Muhammed Idaomar, Genel Sekreter Jordi Portabella ile birliğe üye Türkiye, Fas, Tunus, Lübnan, İspanya, Hırvatistan, Arnavutluk ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden belediyelerin temsilcilerinin katılımıyla başladı. 


Fas'ın Tetuan Belediyesi'nin başkanı ve MedCities Başkanı Idaomar, açılışta yaptığı konuşmada, geçen yıl Barcelona'da yapılan genel kuruldan bu yana birliğin hukuki kimliğini oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. 


Birliğin hukuki kimliğinin tam olarak ortaya konulmasının önemine işaret eden Idaomar, şunları söyledi: 


"Bu, bizim üye şehirler arasındaki işbirliğini geliştireceği gibi Akdeniz için Birlik (AMB) ortaklarıyla işbirliğini de geliştirecektir. Genel kurulun, Akdeniz kentleri arasındaki dostluğun geliştirilmesini, birliğin, üye kentlerin karşılaştıkları...