11 / 05 / 2024

Akdeniz kentleri

Akdeniz kentleri

Akdeniz kentlerinin yöneticileri İzmir'de buluştu. Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Başkanı Muhammed Idaomar: "Birliğin, üye kentlerin karşılaştıkları sorunların çözümü için ortak bir platform olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Varsıl Suriyeliler Mersin'de konut satışlarını artırdı!

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım semineri İzmir'de başladı!

İzmir dün önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Akdeniz kentleri arasında gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım” semineri İzmir’de dün başladı. İzmir, Marsilya’da yapılacak organizasyona “ulaşımda örnek kent” olarak davet edildi.

Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım semineri İzmir’de başladı!

İzmir’i Akdeniz’in lider kentlerinden biri yapabilmek hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz kentleri arasında kent içi ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi ile ilgili önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

JCR Ağaoğlu bünyesindeki Akdeniz İnşaat'ın notunu yükseltti!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.'yi yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek notunu yükseltti.

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Akdeniz Doğu Baseninde 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Sarsıntı 15.00 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Akdeniz Doğu Baseninde 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Sarsıntı 15.00 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Akdeniz Doğu Baseninde 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Sarsıntı 15.00 kilometre derinlikte gerçekleşti.

JCR'den Akdeniz İnşaat'a yüksek derecede yatırım yapılabilir notu!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.'yi yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirerek, uzun vadeli ulusal notunu yükseltti.

JGR Akdeniz İnşaat'a yatırım için yüksek not verdi.

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesindeki Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetlerini yüksek derecede yatırım yapılabilir kategoride değerlendirdi. Akdeniz İnşaat'a yatırım için yüksek not verdi.

Akdeniz’deki beş termik santral için iptal davası başvurusu yapıldı!

Akdeniz’deki beş termik santral için iptal davası başvurusu yapıldı. Adana'da Bazı meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları,, doğu Akdeniz’deki beş termik santral için lisans iptali davası açılması başvurusunda bulundu.

Ramazan Bayramı'nda Ege ve Akdeniz otellerinde yer kalmadı!

Ramazan ayı sebebiyle iç turuzimde yaşanan düşüş, bayramla birlikte en hareketli zamanlarını yaşacak. Tatilcilerin en fazla ilgi gösterdikleri Akdeniz ve Ege kıyılarındaki otellerde Ramazan Bayramı ve sonrasında yer kalmadı

Salih Gökçe : Akdeniz Arıtma Tesisi 2 ay içinde çözülecek!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sinekle mücadele, Akdeniz Arıtma Tesisi, Yaban Hayatı, Mania Planı ve Çukurova'daki dava konusu arsalar görüşüldü. Meclisi İMO'nun ilgili komisyonu da izledi

Selçuk-1 Akdeniz'in sualtı tarihini gün yüzüne çıkaracak!

Türkiye'de ilk kez sualtı arkeoloji araştırmaları alanında faaliyet gösterecek Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Sualtı Kazı ve Araştırma Gemisi Selçuk-1, Akdeniz'e açıldı.

Akdeniz kentleri Haberi

Akdeniz kentleri


Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin belediyelerinin bir araya gelerek oluşturduğu Akdeniz Kentler Birliği'nin olağan genel kurulu, İzmir'de toplandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hilton Otel'de yapılan genel kurulun çalışmaları, Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Başkanı Muhammed Idaomar, Genel Sekreter Jordi Portabella ile birliğe üye Türkiye, Fas, Tunus, Lübnan, İspanya, Hırvatistan, Arnavutluk ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden belediyelerin temsilcilerinin katılımıyla başladı. 


Fas'ın Tetuan Belediyesi'nin başkanı ve MedCities Başkanı Idaomar, açılışta yaptığı konuşmada, geçen yıl Barcelona'da yapılan genel kuruldan bu yana birliğin hukuki kimliğini oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. 


Birliğin hukuki kimliğinin tam olarak ortaya konulmasının önemine işaret eden Idaomar, şunları söyledi: 


"Bu, bizim üye şehirler arasındaki işbirliğini geliştireceği gibi Akdeniz için Birlik (AMB) ortaklarıyla işbirliğini de geliştirecektir. Genel kurulun, Akdeniz kentleri arasındaki dostluğun geliştirilmesini, birliğin, üye kentlerin karşılaştıkları...