09 / 07 / 2024

Akdeniz Mükemmeliyeti mimarlık ödülü

Akdeniz Mükemmeliyeti mimarlık ödülü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği iş birliğiyle "Akdeniz Mükemmeliyeti"ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül için iki ayrı kategoride değerlendirme yapıldı...

Need Mühendislik Mimarlık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Need Mühendislik Mimarlık İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Demir tarafından kuruldu.

Newall Mühendislik Mimarlık Proje Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Newall Mühendislik Mimarlık Proje Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Palantöken tarafından kuruldu.

Alyansha Zemin Jeoloji Yapı Mühendislik Mimarlık Makine Emlak Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Alyansha Zemin Jeoloji Yapı Mühendislik Mimarlık Makine Emlak Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cavit Kaplan tarafından kuruldu. 

Alatek Mühendislik Mimarlık Makine Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alatek Mühendislik Mimarlık Makine Teknoloji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmayil Ala tarafından kuruldu. 

Softroom İst Tasarım Proje Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Softroom İst Tasarım Proje Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu. 

Seray Mühendislik Mimarlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seray Mühendislik Mimarlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Arı ve Kemal Çelik ortaklığında kuruldu.

Sözeri Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Sözeri Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Sözeri tarafından kuruldu. 

Proset Mühendislik Mimarlık İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Proset Mühendislik Mimarlık İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Atila Kaptan ve Besim Sami Emiroğlu ortaklığında kuruldu. 

Bozdag Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozdag Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Bozacı ve Çağlar Ersin Bozacı ortaklığında kuruldu. 

Doka Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doka Tasarım Ve Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Soysal Bingöl tarafından kuruldu. 

Arta Frm Mühendislik Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

 Arta Frm Mühendislik Mimarlık İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Rasool Moradı Madadlou ve Fuat Kılıç ortaklığında kuruldu. 

Evsa Mühendislik Mimarlık Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Evsa Mühendislik Mimarlık Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 200 bin TL sermaye bedeli ile Sami Güven ve Evren Yaman ortaklığında kuruldu.

Emak 365 İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emak 365 İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Şimşek tarafından kuruldu. 

Akdeniz Mükemmeliyeti mimarlık ödülü Haberi

Akdeniz Mükemmeliyeti mimarlık ödülü


Akdeniz Bölgesi'ndeki mimari yaratıcılığı desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez verilen Uluslararası Mimar Sinan Ödülü'nü kazananlar belirlendi. 


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden (MSGSÜ) yapılan açıklamaya göre, MSGSÜ başkanlığında, MED 21 Programı ve Akdeniz Mimarlar Birliği iş birliğiyle "Akdeniz Mükemmeliyeti"ni öne çıkarmayı hedefleyen ödül için iki ayrı kategoride değerlendirme yapıldı. 


Bu kapsamda, ödülün ilk kategorisi, Akdenizli olan ve Akdeniz'de eseri bulunan biri kadın biri erkek iki mimara ödül kazandırdı. Bu kategorinin kazananları; Mısır'dan Şahira Fehmi ve Türkiye'den Cengiz Bektaş oldu.​ İkinci kategoride ise Akdenizli olmayan ancak Akdeniz'de eser veren İsviçreli mimar Bernard Tschumi ödüle layık görüldü. 


Ödülü kazananlar, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde 2 Mayıs'ta gerçekleşecek törenle, ödüllerini alacak. 3 Mayıs'ta ise MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda ödül kazanan mimarların katılımıyla, "Akdeniz Kültürü'nde...