27 / 05 / 2024

Akdi halef ne demektir

Akdi halef ne demektir

Akdi halef nedir? 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre kimlere akdi halef denir? İşte akdi halefiyet ile ilgili hükümler..

Bakım borçlusu ölürse ne olur?

Ölünceye kadar bakma akdi ile bakım borçlusu bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısı da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstlenmiş oluyor. Peki, bakım borçlusu ölürse ne olur?

Ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı!

Bir taşınmaz malın mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme ölünceye kadar bakma akdi oluyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi tapu harcı ne kadar?

Akdi halef nedir?

Akdi halef nedir? 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre kimlere akdi halef denir? İşte akdi halefiyet ile ilgili hükümler..

Ölünceye kadar bakma akdi ne demektir?

Ölünceye kadar bakma akdi ne demektir? Ölünceye kadar bakma akdi nasıl yapılır, gerekli belgeler nelerdir? Ölünceye kadar bakma akdi hakkında merak ettiklerinizin haberimizin devamında yer alıyor..

Kira akdi ne demektir?

Kira akdi ne demektir? Kira akdi kiralanan bir mülk üzerinden yararlanma ve kullanma hakkı veren, iki tarafa da borç yükleyen bir akittir. Kira akdi, yazılı veya sözlü olabilir..

Kira akdi kaça ayrılır?

Kira akdi ne demektir? Kira akdi kaça ayrılır, alt türleri nelerdir? Kaç çeşit kira akdi yapılabiliyor? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Akdamar Adası, güneş enerjisiyle aydınlatılacak

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce hazırlanan projeyle Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve Anıt Müzesi, güneş enerjisi sistemiyle aydınlatılacak

Ankara 365 AVM müdürü Yüksel Kocatürk Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi

Yüksel Kocatürk, 9 Eylül 2009 tarihinde Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi...

Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesi açıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tunceli'ye gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, Özel Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesinin açılışını gerçekleştirdi

Güneş Park Evleri'nde 1.732 TL taksitle 3+1! Hemen teslim!

Halkalı'da inşa edilen Güneş Park Evleri'nde 3+1'ler aylık 1.732 TL taksitle satılıyor

Anel, güneş enerjisi paneli üretecek!

Aneles Elektronik Alman Solarhandelsgesellschaft GmbH ile güneş modülleri üretimi yapmak üzere görüşüyor

Adana Karaisalı Eğlence Köyüne ilköğretim okulu yaptırılacak

Adana İl Özel İdaresi, Adana-Karaisalı Eğlence Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatını yaptıracak

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

Akdi halef ne demektir Haberi

Akdi halef ne demektir

Akdi halef nedir?

Akdi halef, 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre doğrudan satış işlemlerinde taşınmazı kullanıcılarından satın aldığını Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noter tarafından düzenlenen muvafakatnameyle belgeleyen kişilere deniyor.


Kadastro tutanaklarında veya güncelleme listelerinde kullanıcı ve/veya muhdesat sahibi olarak bildirilen kişilerin haklarını, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noterde düzenlenecek muvafakatnameyle kendisine devrettiğini belgeleyen akdi haleflerin başvuruları İdarece kabul edilecektir.

Kullanıcılar ve/veya muhdesat sahipleri, İdareye başvuru yaptıktan sonra da haklarını noterde düzenlenen muvafakatnameyle akdi haleflere devredebileceklerdir. Kullanıcıların ve/veya muhdesat sahiplerinin, başvurubedeli yatırmamaları halinde, bu bedel akdi haleflerden tahsil edilecektir. İdarece, tebligat ve satış işlemi akdi halefe yapılacaktır.


Başvuruda istenilecek belgeler

MADDE 7 – (1) Başvuru sahiplerinden;

a) Satın alma talebini içeren örneği bu Genel Tebliğin ekinde (EK-2/A) yer alan...