08 / 08 / 2024

Akdin Feshi kiralanan

Akdin Feshi kiralanan

Işıkal Hukuk Bürosu Mayıs ayı hukuk bülteninde Akdin Feshi Sebebiyle Kiracı’nın Kiralanandan Tahliyesi konusuna değindi. Akdin feshinin devamında Kiracı’nın kiralananda bulunmasının hukuken uygunluğu bulunmadığ belirtildi...

İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi!

İstanbul'da konut sorunu hız kesmeden devam ederken, X hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken İnşaat Doktoru'ndan İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi geldi.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Akdinç Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akdinç Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  50 bin TL sermaye bedeli İle Burak Dinçer tarafından kuruldu.

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri mecliste!

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri ile ticari faaliyetlerin ülke ekonomisine girdi olarak 2020 ve 2021 yıllarındaki mali değerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kayıt dışı kiralanan evlere pankartlı önlem!

İstanbul Fatih Belediyesi ilçe genelinde kayıt dışı kiralanan evleri kiralamak için sokak aralarına pankart asarak vatandaşlardan ihbar talebinde bulundu.

Ankara'da usulsüz kiralanan 16 günübirlik evin işletmecisine 206 bin 487 TL ceza!

Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan denetimde,16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.

Kamuda yüksek fiyatlarla kiralanan mülklerin tespiti için meclis araştırması önergesi verildi!

Kamuda yüksek kira bedelleri ile kiralanan mülklerin ve araçların sebep olduğu sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Akdin Feshi kiralanan Haberi

Akdin Feshi kiralanan

Kiracının fişsiz ve faturasız satış yapması akde aykırılık sebebi sayıldığından akdin feshini ve devamında Kiracının kiralanandan tahliyesini gerektirdiği hususu Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 2013/6-96 E. Ve 2013/859 K. Sayılı kararı ile onanmıştır. 


Karara konu olan uyuşmazlıkta; Taraflar arasında akdedilen Kira Sözleşmesi gereğince, bir Alışveriş Merkezinde bulunan işyerinde yapılan net satış hasılatının belirlenen yüzdeyle çarpımından elde edilen tutarı Kiralayan ’a ödeyeceği öngörülmüştür. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan davada Kiracının sözleşmenin esaslı hükümlerine aykırı olarak Kira Kaybına yol açacak şekilde Kiralanan yerde fişsiz ve faturasız satış yapması akde aykırılık teşkil ettiği sebebiyle akdin feshini gerektireceği ve fesih halinde Kiracı’nın kiralanandan tahliye edilmemesi taraflar arasında yeni ihtilafların ve davaların doğmasına yol açacağı sebebiyle Yerel Mahkemece Fesih Ve Tahliye kararı verilmiştir. 


Davalı Tarafça temyiz edilen...