08 / 08 / 2024

Akdin Feshi Sebebiyle Kiracının Kiralanandan Tahliyesi

Akdin Feshi Sebebiyle Kiracının Kiralanandan Tahliyesi

Işıkal Hukuk Bürosu Mayıs ayı hukuk bülteninde Akdin Feshi Sebebiyle Kiracı’nın Kiralanandan Tahliyesi konusuna değindi. Akdin feshinin devamında Kiracı’nın kiralananda bulunmasının hukuken uygunluğu bulunmadığ belirtildi...

Ev sahipleri dikkat! İhtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabilir!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ihtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabileceğini belirtti.

Yüksek kiralar sebebiyle ev sahibiyle anlaşamayan vatandaş arabada yaşamaya başladı!

Yüksek kiralar sebebiyle ev sahibiyle anlaşamayan vatandaş arabada yaşamaya başladı. Boşuna Tıklama'nın X hesabından paylaştığı görüntüler ağızları açık bıraktı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Mağdur ev sahibi: Kiracım iki yıldır ihtiyaç sebebiyle tahliye etmiyor, üstelik kendisinin kirada iki evi var!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahiye konuları sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından kiracısı ile yaşadığı olayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar artıyor. Konut kira kavgası resmen mahkemelerin kilitlenmesine neden oldu. 

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Akdin Feshi Sebebiyle Kiracının Kiralanandan Tahliyesi Haberi

Akdin Feshi Sebebiyle Kiracının Kiralanandan Tahliyesi

Kiracının fişsiz ve faturasız satış yapması akde aykırılık sebebi sayıldığından akdin feshini ve devamında Kiracının kiralanandan tahliyesini gerektirdiği hususu Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 2013/6-96 E. Ve 2013/859 K. Sayılı kararı ile onanmıştır. 


Karara konu olan uyuşmazlıkta; Taraflar arasında akdedilen Kira Sözleşmesi gereğince, bir Alışveriş Merkezinde bulunan işyerinde yapılan net satış hasılatının belirlenen yüzdeyle çarpımından elde edilen tutarı Kiralayan ’a ödeyeceği öngörülmüştür. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan davada Kiracının sözleşmenin esaslı hükümlerine aykırı olarak Kira Kaybına yol açacak şekilde Kiralanan yerde fişsiz ve faturasız satış yapması akde aykırılık teşkil ettiği sebebiyle akdin feshini gerektireceği ve fesih halinde Kiracı’nın kiralanandan tahliye edilmemesi taraflar arasında yeni ihtilafların ve davaların doğmasına yol açacağı sebebiyle Yerel Mahkemece Fesih Ve Tahliye kararı verilmiştir. 


Davalı Tarafça temyiz edilen...