23 / 07 / 2024

Akif Hamzaçebi konut mağdurları 2020

Akif Hamzaçebi konut mağdurları 2020

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları" konusunda verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

Hamza Dağ, depremzedeler için devreye girmişti! Emlak Konut GYO'dan İzmir'de 'kat artışı' hamlesi! 

30 Ekim 2020 tarihinde Bayraklı’da başlayan dönüşüm çalışmaları için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kritik bir adım geldi. İlçede 3 parselde Emlak Konut GYO aracılığı ile binaların 7 kat şeklinde inşa edilmesi için planlar askıya çıkarıldı.

Sektörden vergi eleştirisi: Gayrimenkulde yeni vergiler çok can yakacak!

Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, konut sektörüne getirilmesi planlanan yeni vergiler ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, bunun can çekişen sektörün ipini çekmek anlamına geldiğini söyledi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa vergi de yoksulluk da artacak!

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, konut kira artışlarında yüzde 25 sınırını kaldırmaya hazırlanan hükümetin vergi artırmanın yolunu aradığını belirtti ve kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa yoksulluğun artacağını söyledi. İşte detaylar...

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ'dan dikkat çeken konut projesi vaadi!

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ merakla beklenen seçim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Havalimanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaştan tarafından karşılanan Hamza Dağ, belediye aracılığıyla yapılacak konut projeleriyle ilgili detayları da açıkladı. 

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi Trabzon’un mimarı eksikliklerini masaya yatırdı. Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını söyledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

E Mühendislik Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E Mühendislik Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ata Hamzaçebi tarafından kuruldu.

Emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde tam bu kadar kayıp yaşanacak! 

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, emekli maaş zammı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte o açıklamalar....

Fikren İnan'dan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı. İşte detaylar...

TOKİ'den Konyalılara müjde! 413 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya'nın Beyşehir ilçesi Hacıakif Mahallesi'nde 413 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Konya Beyşehir 413 konut ihalesi 7 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Beyşehir Hacıakif Mahallesi projesinin ihalesini 7 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Akif Hamzaçebi konut mağdurları 2020 Haberi

Akif Hamzaçebi konut mağdurları 2020

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları" konusunda verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Mağduriyetin müsebbibi Mimarlar Odasıdır

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP'nin İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları ile ilgili grup önerisi üzerindeki konuşmasında, Tüketicilerin Korunması Kanunu kapsamında getirilen sınırlamaların Esenyurt'ta uygulanmadığını iddia etti.

Akif Hamzaçebi, on binlerce insanın böyle mağdur edildiğini dile getirerek, 13 kat üzerinden satış yapılan ancak 5 kat inşaat ruhsatı bulunan bir projenin tanıtım töreninde zamanın Esenyurt Belediye Başkanı'nın bulunduğunu söyledi.

Bu soruna TBMM'nin el atması gerektiğini söyleyen Vekil Hamzaçebi, en kısa sürede bu sorunu çözecek bir yasayı Meclis'in çıkarması gerektiğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir konuya ilgili olarak Esenyurt'ta konut dolandırıcılığıyla ilgili şikayetlerin yargıya intikal ettiğini söyledi.

Mimarlar Odasının 2010'da Esenyurt Belediyesinin geçerli imar planlarına...