05 / 05 / 2024

akil öğrenci tarifesi kaç lira

akil öğrenci tarifesi kaç lira

İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane'deki başkanlık binasında bugün yapıldı. Toplu ulaşıma getirilen yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf olmasına yönelik teklif yeniden görüşüldü. Belediyeden çıkan son karar açıklandı.

Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi!

Yeni Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi, 28 Eylül 2014 tarihinde 29133 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Hukuk Muhakemeleri Kanunu gider avansı tarifesi..

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi 28 Eylül 2014 tarihinde 29133 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki bilirkişi ücreti ne kadar? İşte bilirkişi ücret tarifeleri 2014...

Mersin'de öğrenci yurdu kapandı kiralar 2 kat arttı!

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde hizmet veren YURTKUR’a ait 192 kişilik erkek öğrenci yurdu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçede ortalama 300 lira olan kiralar, 600-700 liraya yükseldi.

Atakum'da icradan 2.4 milyon TL'ye satılık öğrenci yurdu!

Samsun 2. İcra Dairesi, Atakum Büyükoyumca Mahallesi'nde yer alan öğrenci yurdu olarak kullanılan 8 katlı otelde yer alan 16 odayı 2 milyon 446 bin 557,50 TL'den satışa çıkarıyor.

Mersin'de öğrenci yurdu kapandı, kiralar tavan yaptı!

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde hizmet veren YURTKUR’a ait 192 kişilik erkek öğrenci yurdu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. İlçede ortalama 300 lira olan kiralar, 600-700 liraya yükseldi.

Sivas’ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurt inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sivas ’ ta 2 bin 250 öğrenci kapasiteli yurt inşa edecek. Atık ve yağmur sularının değerlendirileceği yurtta, güneş enerjisinden de faydalanılacak...

Sivas’a 2 bin 250 kişilik çevre dostu öğrenci yurdu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ın Merkez ilçesinde yer alan Yenişehir mahallesinde 2250 kişilik Öğrenci Yurdu inşa edilecek. Projede 7 adet yurt bloğu, 1 adet teknik merkez bloğu olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 bin 977 öğrenci kapasiteli yurt inşaatının ihalesini yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yüksek öğrenim öğrencilerinin kalacağı mekanların konfor ve kalitesini artırmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlık, bu yıl 6 bin 977 öğrenci kapasiteli yurt inşaatının ihalesini yaptı...

7 bin öğrenci kapasiteli yurt ihalesi yapıldı!

Öğrenci yurtları, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ihtiyaç programları doğrultusunda kullanıcı sayısı ve kullanıcı kitlesi dikkate alınarak projelendiriliyor. 7 bin öğrenci kapasiteli yurt ihalesi yapıldı...

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı ihalesi 1 Ekim'de!

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı yaptırılmak üzere ihaleye çıkılıyor. 1 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan ihalede tahmini bedel 33 milyon 591 bin 600 TL...

Çat öğrenci yurdu ihalesi 13 Ekim'de yapılacak!

İçişleri Bakanlığı; Çat yapılacak olan 200 kişilik öğrenci yurdu ve de 12 derslik anadolu lisesi ile 16 derslik imam hatip lisesi yapımını açık ihaleye çıkarıyor.

Şenkaya'ya yapılacak 200 kişilik öğrenci yurdu ihalesi 14 Ekim'de!

İçişleri Bakanlığı Şenkaya'da 200 kişilik öğrenci yurdu ve 16 derslik imam hatip lisesi yapımını 14 Ekim 2014 tarihinde saat 14.00'te açık ihale usulü ihaleye çıkarıyor.

Afyonkarahisar'a 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası yapılacak!

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü; 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası işi ve İmam Hatip Lisesi'nin yapım işini 8 Ekim'de ihaleye çıkarıyor.

akil öğrenci tarifesi kaç lira Haberi

akil öğrenci tarifesi kaç lira

Nisan ayında AK Parti-MHP grubu tarafından sunulan, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) toplu ulaşıma yapılan yüzde 40 zamdan öğrencilerin muaf olması, aylık öğrenci abonman ücretinin zam farkının İBB tarafından karşılanması teklifi, ısrar kararı olarak Meclis'ten geçti. Karar İBB Başkanı İmamoğlu'nun onayının ardından yürürlüğe girecek. Kararı, bir kez veto eden İmamoğlu'nun ikinci bir veto hakkı bulunmuyor. Ancak, İBB'nin konuyu yargıya taşıma hakkı da bulunuyor. 

Bu karardan sonra öğrenci akbil fiyatlarının kaç lira olacağı ve akbil geçiş ücret tarifesi yeniden belirlendi.

İşte detaylar...

ÖĞRENCİ TARİFESİ

Alınan karara göre, yüzde 40 zamla 78 TL'den 109 TL'ye yükselen aylık öğrenci abonman ücretinin 31 TL'lik zam farkı İBB tarafından karşılanacak. Öğrencilerden eski tarifede olduğu gibi 78 TL alınacak. Öğrenci İstanbulkart'a sahip öğrenciler için 2,67 TL'den 3,74 TL'ye yükseltilen tek...