17 / 05 / 2024

akıllı trafik merkezi

akıllı trafik merkezi

Akıllı kent ve trafik sistemleri ile dünya liginde önemli bir oyuncu haline gelen ekin Technology, Abu Dhabi trafik sistemlerinin yönetimi için Akıllı Trafik Merkezi'nin kurulması ve trafiğin bir merkezden yönetilmesini kapsayan anlaşma EXPO 2020'ye kadar

Akıllı şehirlerde yapay zeka ve merkezi yönetim büyük önem taşıyor!

Akıllı şehirlerde güvenlik için mobilite, bağlantı ve yapay zeka büyük önem taşıyor...

Akıllı şehir rol modeli Esenler!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler’de kurulacak ilk akıllı şehir ve mobilite test merkezi için bugün işbirliği yapılacağını dile getirdi. Varank, bu projenin rol model olacağını da ifade etti. 

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi’nin bu yılki teması: Akıllı Teknolojiler!

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi, 21-22 Eylül 2017 tarihlerinde Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongrenin bu yılki ana teması “Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler”...

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre ve Fuarı 12 -13 Nisan'da!

Smart Future Expo - Geleceğin Şehirleri, Akıllı Binalar & Endüstri 4.0 Kongre VE Fuarı- İstanbul Kongre Merkezi / ICC 12 - 13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 25 Ekim'de!

Bursa’nın inşaat sektörü, ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayında toplanacak. 25 Ekim'de Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak.

Shuffle ile akıllı şehirler!

Shuffle akıllı şehirlerin çözüm ortağı olarak meydan, cadde, metro istasyonu, park ve bahçe, alışveriş merkezi, yaşam alanlarına kadar modern toplumların ihtiyaçlarına cevap veriyor.

İstanbul Akıllı Şehir Fuarı 1-3 Haziran'da!

İBB, Fira Barcelona'nın da işbirliğiyle 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo Istanbul) etkinliğini gerçekleştirecek.

Proline'den Akıllı Güvenlik Yönetim Sistemi!

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve mevcut sistemlerle entegre olabilme kabiliyetine sahip yerli yazılım ile şehirler, “Güvenli ve Akıllı Şehirler” kriterlerine uygun güvenlik seviyesine yükselirken tek bir noktadan merkezi yönetim de sağlanıyor.

Kentsel dönüşüm akıllı şehirler için bir fırsat!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Haliç Kongre Merkezi'ndeki "4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı"nın (ICSG Istanbul 2016) açılışında, ülkelerin kendilerini yenileme arayışına girdiğini söyledi.

Balıkesir Robotik Akıllı Otopark'ın temel inşaatı bitti!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, şehir merkezindeki trafik ve otopark sorununa kalıcı çözüm üretecek "Robotik Akıllı Otopark" projesi kapsamında Kasım ayında başlayan otopark gözle görülür hale geldi.

akıllı trafik merkezi Haberi

akıllı trafik merkezi

Akıllı kent ve trafik sistemleri ile dünya liginde önemli bir oyuncu haline gelen ekin Technology, Abu Dhabi trafik sistemlerinin yönetimi için Akıllı Trafik Merkezi'nin kurulması ve trafiğin bir merkezden yönetilmesini kapsayan anlaşma EXPO 2020'ye kadar sistemin işlemesi sağlanacak. Sisteme trafikte yüzde 5 ila yüzde 25 arasındaki bir orada iyileşme gerçekleşmesi öngörülüyor. Gaziantep'ten Dubai'ye, Ankara'dan Bakü'ye, Türkiye ve yurtdışında birçok akıllı şehir ve akıllı trafik uygulamasına imza atan ekin Technology'nin Abu Dabi Projesi, tüm trafiği bir merkezden yöneterek, kontrol ve denetim altında tutuyor.


Şehirlere örnek olur


Abu Dabi Akıllı Trafik Merkezi ile eve ulaşma süresinin kısalması, benzin tasarrufu, karbon salımının azalması, ambulans, polis, itfaiye gibi kamu araçlarının bekleme yapmadan geçmesi mümkün olacak. Şirketin sahibi Akif Ekin, ''Trafikte akıllı sistemler kullanmamak hem zaman...