15 / 05 / 2024

akıllı yol planı

akıllı yol planı

Akıllı Ulaşım Eylem Planı’nı açıklayan Bakan Ahmet Arslan, yolların akıllanacağını, karayollarına 15 bin kilometrelik fiber optik kablo döşeneceğini söyledi..

Singapur'da eko akıllı kent inşa ediliyor: Yaşam 2023'te başlayacak!

Doğaya zarar vererek daha fazla yol gidilemeyeceğini bazı ülke ve toplumlar kabullendi. Singapur bunlardan biri oldu. Yeni kurmakta oldukları eko-akıllı kent tüm dünyaya örnek olacak nitelikte...

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

Akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak!

Akıllı Şehirler Eylem Planı kapsamında yapı güvenliğinden acil duruma, enerji ve atık yönetiminden havalandırma sistemine kadar birçok uygulamanın yer alacağı akıllı konutlar için 'yapı yönetimi' kurulacak...

Murat Kurum: TOKİ'nin evleri akıllı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı"nı açıkladı. Bakan Kurum, "TOKİ projelerimizi, akıllı şehir konseptine göre inşa edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı!

"Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı" ile ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen hedefler kapsamında, akıllı şehir uygulamaları hayata geçirilecek. Bakanlık bu kapsamda 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Strateji ve Eylem Planı hazırladı...

Yollar akıllı hale getiriliyor!

Akıllı Ulaşım Eylem Planı’nı açıklayan Bakan Ahmet Arslan, yolların akıllanacağını, karayollarına 15 bin kilometrelik fiber optik kablo döşeneceğini söyledi..

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Almanya'nın ilk akıllı yolunu Türkler yapacak!

Prof. Dr. Şahin Albayrak ile ekibi, Almanya’da sürücüsüz otomobillerin kullanacağı ilk ‘akıllı yol’u inşa edecek. Albayrak ve ekibi, Almanya’nın Berlin’deki Protokol Bulvarı’nı sürücüsüz araçlar için dijital yola dönüştürecek.

Akıllı şehirler Türkiye'ye 30 milyar kazandıracak!

Vodafone, Deloitte Türkiye ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından hazırlanan Akıllı Şehir Yol Haritası Raporu'nda, akıllı şehirlerin Türkiye'nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'na yılda yaklaşık 30 milyar liralık katkıda bulunabileceği öngörülüyor

Sıddık Yarman: Akıllı şehirler yaratmalıyız!

Sıddık Yarman, orta gelir düzeyini aşmak için belirlenen hedeflere ulaşabilmek için bir yol haritası çizilmesi gerektiğini belirtti. Yarman, " Elektronik, otomotiv ve enerji-enerji tasarrufu sektörüne önem verilmeli. Akıllı şehirler geliştirmeliyiz." dedi

Turkcell'in akıllı şehir projesi Gaziantep'te!

Kentlerin teknoloji desteğiyle kalkınmasını ve kent hayatının zenginleştirilmesini hedefleyen “Akıllı Şehir” uygulamaları, Gaziantep’te hayat buldu. “Akıllı Şehir” olma yolunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne Turkcell yol arkadaşlığı yapıyor.

akıllı yol planı Haberi

akıllı yol planı

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Akıllı Ulaşım Sistemleri 2023 Stratejisi kapsamında hazırlıkları devam eden 2018-2020 eylem planının detaylarını paylaştı.

Arslan, ulaşımda insanın rolünü azaltan ve yol boyunca araçlara yön, kaza önleme gibi konularda destek sunan akıllı yollara sahip olunmasının amaçlandığını anlatarak, kazaların yaklaşık yüzde 70'inin meydana geldiği kavşakların trafik güvenliğini arttırmak amacıyla ana koridorlar başta olmak üzere gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığını söyledi. 

Bakan Arslan, yeni eylem planında misyonlarının tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojiyi kullanan, yerli ve milli kaynaklardan yararlanan, verimli, etkin, yenilikçi, dinamik, çevreci, katma değer sağlayan ve sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak olduğunu belirtti.

TASLAK HAZIR


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Arslan, "Akıllı ulaşım sitemleri noktasında karayolu ağı ve karayolu ağının diğer ulaşım modları ile olan...