04 / 05 / 2024

akıllı yol sistemleri

akıllı yol sistemleri

Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak yaptığı açıklamada gelecek 10 senede yapılacak araçların alternatif motorlara sahip olacağını dile getirerek, "Bunun için enerji yükleme altyapısına ihtiyacımız var." diye konuştu.

Singapur'da eko akıllı kent inşa ediliyor: Yaşam 2023'te başlayacak!

Doğaya zarar vererek daha fazla yol gidilemeyeceğini bazı ülke ve toplumlar kabullendi. Singapur bunlardan biri oldu. Yeni kurmakta oldukları eko-akıllı kent tüm dünyaya örnek olacak nitelikte...

Akıllı ulaşım sistemleri uygulama koridoru!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, yakın dönemde akıllı ulaşım sistemleri uygulama koridoru oluşturacaklarını açıkladı...

Çorum’da yapay zekalı 'akıllı evler' yapılacak!

Hitit Üniversitesi ve Turkuaz Yapı tarafından hayata geçirilen “Akıllı ve Ergonomik Ev Otomasyon Sistemleri” projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor.

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

Asis Elektronik, akıllı şehir sistemleriyle yaşam kalitesini artıyor!

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü M. Bahaddin Yetkin, Türkiye’nin dönüşüm ivmesini ve akıllı şehirlerin geleceğini Forbes'e anlattı...

eZLO, akıllı ev sistemlerinde büyüyecek!

Comodo'nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulan ve akıllı ev sistemleri geliştiren eZLO, ABD'de sektörün güçlü oyuncularından MlOS'u satın aldı. Şirket bu sayede akıllı ev pazarındaki payını artırmayı hedefliyor… 

Akıllı ev sistemleri Kuleli Evleri’nde!

Yıldırım Yapı Grubu tarafından hayata geçirilen Kuleli Evleri projelerinde, Y kuşağına akıllı ev sistemleri teknolojisi ile fonksiyonel bir yaşam alanı sunuluyor...

Science Enerji Üretim Ve Akıllı Şehir Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Science Enerji Üretim Ve Akıllı Şehir Sistemleri Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Turan tarafından kuruldu. 

Core Akıllı Ev Sistemleri hayatı kolaylaştırıyor

Yeni nesil akıllı ev çözümleriyle öne çıkan Core Akıllı Ev Sistemleri, kullanıcıların hayatını daha konforlu, güvenli ve tasarruflu bir hale getirmek için çalışıyor.

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Altıntaş Akıllı Ev Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altıntaş Akıllı Ev Sistemleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Selim Altınbaş tarafından kuruldu.

Yeni Nesil Akıllı Evler için komuta sistemleri geliştirildi!

Manisa Girişimciler Derneği ve Çanakkale Girişimciler Derneği yüzde yüz yerli sermayeli ve tamamı Türk mühendisleri tarafından tasarlanan Yeni Nesil Akıllı Ev ve Yapılar harekete geçti.

Almanya'nın ilk akıllı yolunu Türkler yapacak!

Prof. Dr. Şahin Albayrak ile ekibi, Almanya’da sürücüsüz otomobillerin kullanacağı ilk ‘akıllı yol’u inşa edecek. Albayrak ve ekibi, Almanya’nın Berlin’deki Protokol Bulvarı’nı sürücüsüz araçlar için dijital yola dönüştürecek.

akıllı yol sistemleri Haberi

akıllı yol sistemleri

Almanya'da "akıllı ulaşım sistemleri" konusunda çalışmalar yürüten Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak, Anadolu Ajansı muhabirine, dijital dönüşümün dünyadaki tüm sektörler gibi ulaşımı da etkilediğini belirtti.

Bu sektörde gelecek dönemde hızlı bir dönüşüm yaşanacağını söyleyen Albayrak, "Çok kısa sürede ulaşım sistemleri dijital dönüşümden pozitif bir şekilde etkilenecek. Bu artık olmazsa olmaz bir konuma gelmiştir." dedi.

Şahin Albayrak, mevcut ulaşım sistemlerinde araçlardan çoğunun elektrikli olmadığını söyleyerek, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Şu anki ulaşım araçlarının çoğu elektrikli değil ama önümüzdeki 10 yıl içinde bütün araçlar yeni alternatif motorlara sahip olacak. Yani bunlar pilli araçlar olacak. Piller de hızla gelişiyor.

Pillerin gelişmesiyle sistemlerin kapasitesi büyüyecek, kat edeceğiniz yol iki katına kadar çıkabilecek. Bunun için enerji yükleme altyapısına ihtiyacımız var. İlk aşamada kablolu, bir...