21 / 05 / 2024

Akıncılar Yağmur Suyu Kollektörü

Akıncılar Yağmur Suyu Kollektörü

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Sarıçam Bucak Deresi Islahı, Buruk Kanalizasyon Kollektörü ve Akıncılar Yağmur Suyu Kollektörü projelerinin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Akıncı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akıncı Dekorasyon İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nursay Karkın tarafından kuruldu.

Güngören Akıncılar Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Güngören ilçesi, Akıncılar Mahallesi, 11751 ve 11753 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.09.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Fırıncılar isyanda! Ekmekte fiyat karmaşası devam ediyor!

Ekmek fiyatlarında son günler bir kargaşa yaşanıyor. Fırıncılar maliyetlerin arttığını söyleyerek isyan ederken, valilikler ise ekmeğe henüz zam yapılmadığına dair açıklamalarda bulunuyor. Peki ekmek fiyatları ne kadar? Fırıncılar ne istiyor?

TOKİ Sivas Akıncılar 276 konut ihalesi 8 Kasım'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sivas Akıncılar projesinde yer alan 276 adet konutun ihalesini 8 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Sivas Akıncılar 264 konut ihalesi 8 Ekim'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sivas Akıncılar projesinin ihalesini 8 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Yağmur suyu toplama sistemi binalarda nasıl işleyecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana hizmet binasına kurulan yağmur suyu toplama sisteminin işleyişi video ile paylaşıldı. 

'Yağmur suyu toplama sistemi' ev fiyatlarını yükseltecek mi?

Kuraklığın katlanarak artması sebebiyle çıkarılan yağmur hasadı zorunluluğu siteleri mini baraja çevirecek. Ortalama 400 mm yağış alan bir bölgede 100 metrekarelik bir çatıdan 30 metreküplük su hasadı yapılabiliyor. Bu durum aynı zamanda su faturalarını yüzde 30 azaltıyor.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Yağmur Ünal ve Türkan Şoray evinin kapılarını ilk kez açtılar!

Yapımcı Yağmur Ünal ve Türkan Şoray birlikte yaşadıkları Çubuklu’daki villasının kapısını Hello Fashion Homes dergisine açtı.

Silivri'de hobi bahçelerinde yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Tarım ya da hayvancılık yapmak amacıyla alınan ya da kiralanan tarım arazileri üzerine bir gecede yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Silivri'deki ormanda saklı kalmış 21 dönümlük alandaki bir yapı da geçen hafta, 2'inci katı çıkılırken yıkıldı.

Akıncılar Yağmur Suyu Kollektörü Haberi

Akıncılar Yağmur Suyu Kollektörü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, Daire Başkanları, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törende bugüne kadar her yağmurda taşan Sarıçam Deresi’nin artık taşmayacağı ve vatandaşların mağduriyetinin engelleneceği vurgulandı.

800 KM ŞEBEKE İLE TÜRKİYE REKORU

2014 yılında 90 km içme suyu, 130 km kanalizasyon şebekesi döşeyen Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, 2015 yılı içerisinde en az 300 km kanalizasyon şebekesi ve 500 km içme suyu şebekesi döşeyerek toplamda 800 km şebeke ile Türkiye’de yatırım rekoru kırmayı hedefliyor.Minimum kaynak, maksimum hizmet ilkesini benimseyen ASKİ, daha önce yaklaşık 60 milyon lira keşif bedeli çıkarılan projeleri yapılan açık ve şeffaf ihaleler neticesinde 21 milyon liraya...