12 / 05 / 2024

Akiş GYO ve Saf GYO birleşme

Akiş GYO ve Saf GYO birleşme

Akiş GYO, Saf GYO ile birleşmesine karar verilmesi nedeniyle ayrılma hakkı kullanımı hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Akiş GYO ve Saf GYO'nun sermayesi 200 milyon TL!

Akiş GYO, Saf GYO ile birleşmesine karar verilmesi hakkında bildirim yayınladı. Ulaşılacak sermaye 200 milyon TL olarak belirlendi.

Akiş GYO ve Saf GYO birleşme görüşmeleri başladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, SAF GYO ile birleşme çalışmalarına ilişkin Hukuk Bürosu ve Denetim Şirketi seçimleri hakkında özel durum açıklaması yayınladı!

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü konumunu koruyor. Akiş GYO, kurumsal yönetimde başarısını 9,64 notuyla  ortaya koydu. İşte ayrıntılar...

Akiş GYO, yılın ilk 9 ayında 1.4 milyar TL hasılat ve 1 milyar TL kira geliri elde etti!

Akiş GYO tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, şirket 30 Eylül tarihinde sona eren dönemde 1.4 milyar TL hasılat ve 1 milyar TL kira geliri elde etti. İşte ayrıntılar ve projelerdeki son durum...

Akiş GYO için ÇSY raporu yayımlandı!

Sustainable Fitch'in ÇSY raporunda Akiş GYO'nun; çevresel, sosyal ve yönetsel (ÇSY) uygulamaları mercek altına alındı. Ayrıca, şirketin sürdürülebilirlik ve sıfır karbon uygulamalarının en güçlü 2’nci seviyede olduğu aktarıldı.

Akiş GYO Erenköy ve Caddebostan gayrimenkullerinin 2022 değeri açıklandı! 

Akiş GYO tarafından İstanbul Kadıköy'de yer alan Erenköy ve Caddebostan gayrimenkullerinin 2022 değeri resmen açıklandı. Peki Erenköy ve Caddebostan gayrimenkullerinin 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

İhsan Gökşin Durusoy, Akiş GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Akiş GYO Genel Müdürü, İhsan Gökşin Durusoy, 2022 sonu itibariyle Akkök Holding A.Ş.'de İcra Kurulu Başkanı görevini üstlenecek olması sebebiyle 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle, Genel Müdürlük görevinden ayrılacak. Peki Akiş GYO Genel Müdürü kim olacak? İşte ayrıntılar ve Akiş GYO'dan gelen o açıkl

Akiş GYO 2022'nin ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Akiş GYO, Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 30 Haziran 2022 tarihli finansal durum tablosunu, aynı tarihte sona eren 6 aylık kapsamlı kar veya zarar tablosu, öz sermaye değişim tablosu, nakit akış tablosu ve özet bireysel finansal tablolara ilişkin açıklayıcı dipnotlarını yayımladı.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

Akiş GYO, Kadıköy'deki bina ve arsasını 465 milyon TL'ye sattı!

Akiş GYO, şirkete ait, İstanbul İli, Kadıköy Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No. 481'de yer alan "Dokuz Katlı, Çatı Arası İlaveli Betonarme Bina ve Arsası" niteliğindeki gayrimenkulün mülkiyeti 4 Temmuz 2022 tarihli sözleşme kapsamında 465 milyon Türk Lirası bedelle satıldı. 

Raif Ali Dinçkök, yeniden Akiş GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Akiş GYO Yönetim Kurulu tarafından, Raif Ali Dinçkök'ün Yönetim Kurulu Başkanı ve Ahmet Cemal Dördüncü'nün Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmasına karar verildi. 

Akiş GYO'nun sermaye tavanının 2 milyar TL'ye yükseltilmesine Ticaret Bakanlığı'ndan onay!

Akiş GYO'nun kayıtlı Sermaye Tavanı artırımı ve Esas Sözleşme Tadili talebine ilişkin başvurusu Ticaret Bakanlığı tarafından uygun bulundu.

Akiş GYO Caddebostan gayrimenkulü için ruhsat başvurusu yaptı!

Akiş GYO İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Erenköy Mahallesi'nde kain ve T.C. Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta No. 106, Ada No. 1435 ve Parsel No. 39'da kayıtlı taşınmaz ile ilgili olarak yapı ruhsatı düzenlenmesi talebiyle Kadıköy Belediye Başkanlığı'na müracaat etti.

Akiş GYO'nun Beykoz imar planı onaylandı!

Akiş GYO'nun "İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Gümüşsuyu ve İncirköy Mahallelerinin Bir Kısmına Ait 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı onaylandı. 

Akiş GYO ve Saf GYO birleşme Haberi

Akiş GYO ve Saf GYO birleşme

Akiş GYO, Saf GYO ile birleşmesine karar verilmesi nedeniyle ayrılma hakkı kullanımı hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.



Açıklamalar


Yönetim Kurulumuzca,


1- Aynı sektörde faaliyet göstermekte olan iki şirketin birleşmesinin, ekonomik, operasyonel ve rekabet gücü açısından yaratacağı avantajlar ile oluşturacağı sinerji ve birleşme sonrası ortaya çıkacak şirket büyüklüğünün yaratacağı fırsat ve imkanların tüm Sermaye Piyasası paydaşlarına sağlayacağı faydalar düşünülerek, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli onayın alınması ve Genel Kurulumuzca birleşme sözleşmesinin onaylanması şartıyla, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) 134'üncü ve devamı ilgili maddeleri, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun (KVK) 18, 19 ve 20'nci maddeleri ile işbu Yönetim Kurulu Kararı'nın konusunu oluşturan işleme taraf her iki şirketin de 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na (SPKn.) tabi şirketler olması ve paylarının Borsa İstanbul A.Ş.'de (Borsa) halka...