05 / 05 / 2024

akitli işlem örnekleri

akitli işlem örnekleri

Akitli tapu işlemleri nelerdir? Akitli tapu işlemleri hangi haklar için geçerli olmuyor? Akitli tapu işlemleri konusu hakkında daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Akitsiz işlemler nedir? Akitli işlemler nelerdir?

Akitli işlemler nedir, akitli işlemler nelerdir? soruları vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte sorulan o soruların detayları!

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Dolarla işlem yapacaklar aman dikkat! 2000 yılından bu yana bir ilk yaşanacak

Dolarla işlem yapanlar için kritik döneme girildi. Fed'in Mayıs, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında 50'şer baz puan artırması bekleniyor. Dolar fiyatlarını da etkileyecek bu zincirleme, 2000 yılından sonra ilk kez olacak.

Dolarda işlem yapacaklar bu haber size! İşte dünya piyasasının dört gözle beklediği gelişmeler

Dolar 14,66 seviyelerinden işlem görmeye devam ederken, dolarla işlem yapacaklar da kurun yönünü merak etmeye başladı. ABD'de bugün yaşanacak bir takım gelişmelerin dolar kurunu etkilemesi bekleniyor.

Gürsel Turizm borsada ne zaman işlem görecek? Gürsel Turizm halka arz sonuçları açıklandı!

Gürsel Turizm’in borsada işlem göreceği tarih merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan Gürsel Turizm, halka arz ediliyor. İnfo Yatırım aracılığında 3-4 Mart tarihlerinde Borsa'da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle gerçekleşti.

Euro kuru son işlem gününde sert dalgalandı! Euro bugün kaç lira?

Euro yeni işlem gününe 15,62 lira seviyelerinde başladı. Yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip edilen euro/TL 4 Mart 2022 sabahına düşüşle başladı.

Dolar/TL bugün 13,53 seviyesinde işlem görüyor!

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 13,50 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar 2022 yılının ilk işlem gününde yükselişte!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen döviz kurları 2022 yılının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 13,50 liradan işlem görüyor.

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin geçildiğini dile getirdi. 

Dolarda yeni zirve: 16 liradan işlem görüyor!

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği dolar/TL haftanın son işlem gününe rekor bir seviye ile başladı. Dolar/TL şu dakikalarda 16 liradan işlem görürken, euro ise 18 lirayı aştı.

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Rusların senelik kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar!

Rusya Merkez Bankası, Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçtiğimiz sene 6,3 milyar dolar seviyesinde olduğuna vurgu yaptı. Merkez Bankası, Rusların kripto para birimleriyle senelik işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu duyurdu.

akitli işlem örnekleri Haberi

akitli işlem örnekleri

Akitli tapu işlemleri nelerdir?


Akitli tapu işlemleri, tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan işlemler oalrak karşımıza çıkıyor. Satış, bağış, taksim, ölünceye kadar bakma akdi, ipotek ve irtifak hakları akitli işlemlere örnek gösterilebiliyor. Tapu Kanununun 26. Maddesinde bu konu şöyle yer alıyor;


Madde 26 

 

Mülkiyete, mülkiyetin gayrı ayni haklara ve müşterek bir arzın hissedarları veya birbirine muttasıl gayrimenkullerin 

sahipleri arasında bunlardan birinin veya bir kaçının o gayrimenkul üzerinde mevcut veya inşa edilecek binanın, muayyen bir 

katından veya dairesinden yahut müstakillen istimale elverişli bir bölümünden munhasıran istifadesini temin gayesiyle 

Medeni Kanunun 753 üncü maddesi hükümlerine göre irtifak hakkı tesisine veya tesisi vadine mütedair resmi senetler tapu 

sicil müdürü veya tapu sicil görevlileri tarafından tanzim edilir.


Şahsi haklar için resmi senet düzenlenmediğinden akitli tapu işlemleri şahsi hakların işleyişinde geçerli...