26 / 11 / 2024

Akkuyu enerji projesi

Akkuyu enerji projesi

Rosatom Başkanı Kiriyenko "Akkuyu için 60 yıl garanti veriyoruz fakat ben santralin 80-100 yıl yaşayacağından eminim. Akkuyu, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacaktır.

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Ahmet Ağaoğlu: Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçim bildirgesi yayımlamadıklarını belirterek, "HES projesini aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Bir rüzgar enerji projesi mevcut. Gayrimenkul yatırım ortaklığı projemiz var" dedi.

11 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan kararlara göre, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde 11 enerji projesi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'tan Akkuyu açıklaması!

Akkuyu hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Enerji Bakanı Novak, nükleer santralin yapılmasının ilişkileri pekiştireceğini söyledi..

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü bu yıl 390 proje yapacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 2017'de 170 milyar liralık 390 proje yapacak. Projeler arasında 14 otoyol projesi, 11 turizm projesi, 12 enerji projesi ve 4 tarım sektörü projesi yer alıyor.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'ndan Akkuyu açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının tamamen bitmesi ve dört reaktörün de faaliyete geçmesi için en az 10 yıl olduğunu duyurdu.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için alınan kamulaştırma kararları mecliste!

Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili olarak alınan acele kamulaştırma kararına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti.

Bornova Enerji İletim Hatları projesi için acele kamulaştırma!

380 kV Bornova 380 GIS İrtibatları Enerji İletim Hatları projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Akkuyu enerji projesi Haberi

Akkuyu enerji projesi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko, Akkuyu nükleer güç santralinin, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacağını söyledi.


Kiriyenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin 5. toplantısına katılmak üzere 1 Aralık'ta yapacağı Ankara ziyareti öncesinde Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.


İki ülkenin ekonomik ilişkilerinde enerjinin önemli yeri olduğunu belirten Kiriyenko, Türkiye'deki ilk nükleer santral yapımının Rus uzmanlara ve Rus teknolojisine havale edilmesini, kendilerine duyulan güvenin göstergesi olarak değerlendirdi. 


Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacının olduğunu fakat bu alanı geliştirmek isteyen diğer ülkeler gibi gerekli uzman, altyapı ve tecrübenin bulunmadığını savunan Kiriyenko, santrali "yap-işlet-devret" modeliyle inşa edeceklerini kaydetti.


Türkiye'nin önerdiği yap-işlet- devret modelinin diğer ülkelere de örnek olacağını ileri süren Kiriyenko, santralin iki ülke stratejik ortaklığı açısından...