04 / 05 / 2024

Akkuyu INGS şirketi

Akkuyu INGS şirketi

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kurulan Akkuyu INGS şirketi çalışmalara başladı

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

Yatırımcı bulunmazsa Akkuyu NGS'yi Rosatom tamamlar!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yüzde 49'luk hisse satışına ilişkin olarak, "Eğer yatırımcı bulunamazsa, o zaman projeyi Rosatom şirketi tamamlar." dedi.

Akkuyu'da inşaat Mart'ta başlayacak!

Rus nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye'de Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına mart ayı başlarında başlanabileceğini söyledi.

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

Akkuyu Nükleer Santrali bu yıl başlayacak!

TÜRKİYE’de ilk nükleer güç santrali Mersin Akkuyu’ya yıl sonuna kadar kazma vurmaya hazırlanan Rusya’nın Rosatom şirketi, Türkiye’deki kamuoyunu kullanılacak teknolojinin güvenirliği konusunda ikna etmek için ilginç bir yol seçti.

Akkuyu Nükleer Santrali gecikiyor mu?

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıvor. Son olarak Rusların Akkuyu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor.Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (

Akkuyu Nükleer Santrali İhale toplantısı 15 Aralık'ta!

Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi tarafından, ''Akkuyu NGS deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası işi'' toplantısı düzenlenecektir.15 Aralık 2014'te saat 10:00 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Akkuyu'ya ÇED onayı yargıya taşınıyor!

Rus Rosatom şirketi tarafından yapılacak olan Akkuyu NGS'nin ÇED raporunun onaylanmasına çevrecilerden tepki geldi. Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Devin Bahçeci konuyla ilgili açıklama yaptı...

Sergey Kiriyenk: Akkuyu Santrali 100 yılın enerji projesi olacak!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom ) Başkanı Sergey Kiriyenko, Akkuyu nükleer güç santralinin, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacağını söyledi.

Akkuyu proje şirketinin unvanı değişti!

MERSİN’in Gülnar İlçesi’nde Türkiye’ nin ilk nükleer santralini yapacak proje şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi, ticaret unvanını ’Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi’ olarak değiştirdi...

Akkuyu nükleer santralinin inşaatı yaza başlıyor!

Rusya Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS AŞ Operasyon Müdürü Oleg Titov, Nisan-Mayıs aylarında santral ile ilgili Türk makamlarından ÇED'i alır almaz inşaata başlayacaklarını belirtti.

Rasatom Akkuyu nükleer santralinin inşaatına Mayıs ayında başlayacak!

Rusya Atom Enerjisi Kurumu'nun (Rosatom) Türkiye'de nükleer santral kuracak şirketi Akkuyu NGS AŞ Operasyon Müdürü Oleg Titov, Nisan-Mayıs aylarında santral ile ilgili Türk makamlarından ÇED'i alır almaz inşaata başlayacaklarını belirtti

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için Türk yatırımcılar aranıyor!

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kurulan Akkuyu INGS şirketi çalışmalara başladı

Akkuyu INGS şirketi Haberi

Akkuyu INGS şirketi



Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kurulan Akkuyu INGS şirketi, inşaatta kullanabileceği yerli ekipman, makine ve inşaat için çalışmalara başladı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, santralin kuruluş sürecinin yüzde 50’lik kısmını yerli sanayicinin yapabileceğini söyledi.


Mersin Akkuyu’da yapılacak nükleer santral için Rus kamu şirketi Atomstroyexport tarafından kurulan Akkuyu NGS A.Ş, santralin kuruluş süreciyle ilgili yerli sanayici arayışına başladı. Akkuyu NGS, santralin kuruluşunda inşaat, ekipman ve makinelerle ilgili Türkiye’deki yerli sanayicilerden sağlayabileceği kısımları araştırıyor. Şirket, yerli sanayici portföyü oluşturuyor. Santralle ilgili henüz ÇED raporu alınmamış olmasına rağmen kısmi inşaatların başladığı biliniyor. Bu kapsamda yol yapımına başlandığı, bazı tünellerin açıldığı, santral bölgesinde şantiye binalarının kurulması, lojman ve sosyal tesis inşaatlarının oluşturulmasına ilişkin sürecin başlatıldığı belirtiliyor. Yerli sanayiciler sadece yerli inşaat sektörünün değil, makine sanayiinin...