02 / 05 / 2024

Akkuyu NGS açıldı mı

Akkuyu NGS açıldı mı

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi olan ve yapımına devam edilen Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk kez kapılarını açtı..

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi açıldı!

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Naşit tarafından açıldı.

Akkuyu NGS'nin inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat Bölümü Müdürü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanında birinci ve ikinci ünitesinin yapımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Denis Sezemin,"Akkuyu NGS'nin inşası planlanan ve onaylanan takvime göre hızla devam ediyor" dedi...

Akkuyu NGS'ye ilk beton bu yıl atılacak!

4. Uluslarası Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul'da gerçekleşti. Toplantıda Akkuyu NGS'ye, bu yılın son çeyreğinde ilk betonun atılacağı da açıklandı.

Akkuyu NGS raporunda sahte imza iddiası!

Mersin’in Büyükeceli beldesi yakınlarına kurulmak istenen Akkuyu NGS' ye ait ÇED raporunu hazırladığı öne sürülen mühendislerin raporun tesliminden bir hafta önce işten ayrıldığı iddia edildi.

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Akkuyu nükleer santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Greenpeace üyeleri, Akkuyu'ya kurulması planlanan nükleer santralle ilgili olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nun iptali için Mersin İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Rapor u'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, Akkuyu ÇED Raporuna ilişkin duyuru yayımlandı.

Akkuyu NGS ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Raporu' nun, İnceleme ve de Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Akkuyu NGS Projesi'nin inşaatının yüzde 80'lik bölümüne Türk firmalar dahil edilecek!

Akkuyu NGS AŞ Ana Müteahhidi JSC Atomstroyexport'un Türkiye Üretiminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Anatoliy Andiyanov, 20 milyar dolarlık Akkuyu NGS Projesi'nin inşaatının yüzde 80'lik bölümüne Türk firmalarının dahil etmek istediklerini bildirdi...

Akkuyu NGS'nin gözü stratejik yatırım kararında!

Akkuyu NGS A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, ÇED olumlu kararını bu yılın ilk yarısında çıkmasını beklediklerini, bu durumda iş takviminde çok da geri kalınmayacağını belirtti...

Akkuyu NGS Projesi'ndeki ilk nükleercilere 3 bin dolar maaş verilecek!

Akkuyu NGS Projesi'nin en yüksek inşaat döneminde 12 bin 500, işletme aşamasında ise yaklaşık 4 bin kişinin istihdamı söz konusu olacak. Projede 15 bin civarında iş pozisyonu yaratılması bekleniyor...

Akkuyu NGS'nin ÇED başvurusuna red geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ tarafından Mersin Gülnar'daki Büyükeceli Beldesi’nde yapılması planlanan “Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi”ne ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nu şeklen reddetti...

Akkuyu NGS yetkilileri Paks Atom Terminali'ni inceledi!

Macaristan'ın Sovyet teknolojisi ile 30 yıl önce inşa edilen Paks Atom Terminalini yerinde incelemek üzere gelen Akkuyu NGS AŞ yetkilileri, iki gün boyunca süren temaslarda Macar yetkililerden santral hakkında bilgi aldı

Akkuyu NGS açıldı mı Haberi

Akkuyu NGS açıldı mı

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi olan ve yapımına devam edilen Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk kez kapılarını vatandaşların ziyaretine açtı. 

20 milyar dolar maliyetli santral işletmeye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak. Santralde ilk enerji üretiminin 2023'te yapılması hedefleniyor.

Yenişafak'ta yer alan haebre göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı 3 Nisan 2018'de temeli atılan Akkuyu NGS'de düzenlenen etkinlik kapsamında, Gülnar ilçesinde görevli muhtarlar ile vatandaşlardan oluşan 312 kişi, otobüslerle santral sahasını gezdi.

Daha önce Rusya'da eğitim alan Türk mühendisler ve rehberler eşliğinde yapılan gezide, vatandaşlara santraldeki inşaat çalışmalarında gelinen son durum paylaşıldı.

6 ayda bir alan gezdirilecek

Gülnar Kaymakamı Mehmet Erhan Türker ve Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de santral sahasını ziyaret ederek,...