28 / 04 / 2024

akkuyu projeleri

akkuyu projeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Akkuyu'da Akdeniz'e kurulacak nükleer güç santrali karşısında Rusya'ya askeri bir üs vermeyle alakalı herhangi bir görüşmesi olmamıştır, müzakere söz konusu değildir" dedi.

Çevre Bakanlığı'ndan Akkuyu açıklaması!

Çevre Bakanlığı' ndan Akkuyu açıklaması geldi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ( NGS ) için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) raporu bakanlığımız tarafından onaylanmıştır.

Akkuyu'nun ÇED'i Putin'i bekliyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1 Aralık’ta Türkiye’ye gerçekleştirmesi beklenen ziyaret öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayından geçmesi öngörülüyor.

Akkuyu'da 4 bin kişilik nükleer köy kurulacak!

Akkuyu'da 4 bin kişilik nükleer köy kurulacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ÇED raporunun önümüzdeki ay tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin bugün gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirme komisyonu toplantısı tamamlandı.Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor.

Akkuyu için kayıtlı sermaye 2,8 milyar TL'ye ulaştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Akkuyu santralıyla alakalı, Türkiye' ye yatan paranın miktarında artış gözlemlendiğini, şu andaki miktarın 2.8 milyar TL olduğunu belirtti.

Akkuyu'da orman arazisinde nükleer inşaatı yapılıyor!

Mersin Akkuyu' da Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ( ÇED ) raporu olmadan başlayan nükleer santral inşaatının bir kısmının da izin olmadan orman arazisine yapıldığı ortaya çıktı..

Akkuyu NGS'nin gözü stratejik yatırım kararında!

Akkuyu NGS A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, ÇED olumlu kararını bu yılın ilk yarısında çıkmasını beklediklerini, bu durumda iş takviminde çok da geri kalınmayacağını belirtti...

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durmayacak!

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

İstanbul uygun fiyatlı konut projeleri 2013! 36 bin TL'den başlıyor!

İstanbul'un farklı semtlerinde hayata geçirilen ve 100 bin TL'nin altına satışa sunulan konut projelerini araştırdık. İşte uygun fiyata zengin bir yaşamın kapılarını aralayan İstanbul uygun fiyatlı konut projeleri...

Çelik sektörü İstanbul’un dev projeleri ile büyüyecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci: “Kentsel dönüşüm, yeni havalimanı, Kanal İstanbul ve üçüncü köprü… Çelik sektörü iç piyasada İstanbul’un dev projeleri ile büyüyecek” dedi.

Ataşehir uygun konut projeleri 2013!

Finans ve yaşam merkezi Ataşehir'deki uygun fiyatlı konut projelerini araştırdık. İşte 96 bin TL'den başlayan fiyatlarla Ataşehir uygun konut projeleri...

Akkuyu Nükleer Santrali için 10 şirketle ön görüşme yapıldı!

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için projenin ana müteahhiti Atomstroyexport, 10 inşaat firmasıyla ön görüşme yaptı...

İndirimli konut projeleri 2013!

İnşaat yatırımcıları indirim kampanyaları ile müşterilerini avantajlı fiyatlarla ev sahibi yapmaya devam ediyor. İşte tüm detayları ile o indirimli konut projeleri...

Evko Meot grubu kentsel dönüşüm projeleri üretecek!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda geliştirdiği inşaat projeleri ile dikkat çeken Evko Meot Grubu, kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat faaliyetlerine hız kazandıracak...

İstanbul projeleri göz kamaştırıyor!

İstanbul'a yapılacak olan 3. köprü, Kanal İstanbul, Marmaray ve Körfez Köprüsü projeleri göz kamaştırıyor

İstanbul Avrupa Yakası yeni konut projeleri 2013!

Avrupa Yakası'nda Mayıs ayında satışa çıkan konut projelerini araştırdık. Fiyatlar 80 bin TL'den başlıyor. İşte tüm detayları ile Avrupa Yakası yeni konut projeleri...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin yerli yatırımcılarını Rusya değerlendirecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -"Akkuyu'da inşa edilecek nükleer santrale yerli yatırımcılardan ortak olmak isteyen olursa, Rusya bunu değerlendirecek" dedi.

Anadolu Yakası yeni konut projeleri 2013!

Anadolu Yakası yeni konut projeleri ile ilgili tüm detayları bu haberde sizler için bir araya getirdik. İşte yeni satışa çıkan konut projelerinde fiyatlarlar, ödeme seçenekleri, sosyal imkanı ve daha fazlası...

Çeşme için bir fikrim var yarışmasına fikir projeleri yağdı!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin geçen yıl açtığı "Çeşme için bir fikrim var" yarışmasına fikir projeleri yağdı

akkuyu projeleri Haberi

akkuyu projeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "AK Parti hükümetlerimizin Akkuyu'da Akdeniz'e kurulacak nükleer güç santrali karşısında Rusya'ya askeri bir üs vermeyle alakalı herhangi bir görüşmesi olmamıştır, müzakere söz konusu değildir" dedi.


Yıldız, Kayseri İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kocasinan 5. Olağan Kongresi öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 


Bir gazetecinin "TBMM'deki konuşmanızda, Akkuyu ve Sinop nükleer santralleri dışında üçüncü bir santral yapılmayacağı yönünde bir intiba oluştu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi konuşulurken "İğne Ada'da kesinleşmiş bir nükleer güç santrali var mı?" diye soru yöneltildiğini söyledi.


Bu soru üzerine "İğne Ada ile alakalı kesinleşmiş bir hedeflerinin olmadığı"ndan bahsettiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:


"Bakıyorum bazı gazeteler üçüncü santral hedefimiz olmadığından bahsetti. Biliyorsunuz Sayın Başbakanımız ve...