04 / 05 / 2024

Akkuyu Santralinin temeli ne zaman atılacak

Akkuyu Santralinin temeli ne zaman atılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali için "Liman inşaatının ve nükleer köyün inşallah temelini mart veya nisan ayında atmış olmamız lazım" dedi.

Taner Yıldız Akkuyu Santrali için tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali için "Liman inşaatının ve nükleer köyün inşallah temelini mart veya nisan ayında atmış olmamız lazım" dedi.

Akkuyu inşaatında çalışan ve Rusya'ya dönen kişiler karantinaya alındı!

Akkuyu nükleer santralinin inşaatında çalışan ve Sosnovıy Bor şehrine dönen kişiler karantinaya alındı...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin yarın atılacağını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli haftaya atılıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının temel atma töreni Önümüzdeki hafta  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in katılımı ile gerçekleşecek.

Kolin ve Kalyon, Akkuyu'dan çekilecek mi? 

Rus Gazetesi RBC, Akkuyu nükleer santralinin inşaatı projesinde Rusya'nın ortağı olan Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın projeden çekildiğini iddia etti. 

Akkuyu'nun temeli bu yıl atılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ve dün sona ener 22. Dünya Petrol Kongresi’ni değerlendirdi.

Akkuyu’nun inşaatı 2018’de başlayacak!

Dünya Petrol Kongresi İstanbul'da gerçekleşti. Kongrede konuşan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Akkuyu nükleer santralinin inşaatını 2018'de başlayacağını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin saha raporu tamamlandı!

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaat lisansı başvurusu için ön koşul olan rapor saha parametreleri raporu onaylandı. Başvurunun TAEK tarafından değerlendirmeye alınması için bu şartın yerine getirilmesi zorunlu.

Hamitabat Doğalgaz Santrali'nin temeli atıldı!

Temeli atılan Hamitabat Çevrim Santrali, sağlayacağı doğalgaz tasarrufu sayesinde yılda 240 milyon doların yurt dışına gitmesini önleyecek. Limak Holding tarafından gerçekleştirilen Hamitabat Doğalgaz Santralinin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı.

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin temeli Mersin'de atıldı!

Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli, Mersin'in Gülnar ilçesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törenle açıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali toplam maliyeti 22 milyar dolar!

Mersin'de temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali 22 milyar dolara mal olacak. Enerji Bakanı Yıldız, "10 yıl önce yapsaydık, 14 milyar dolar az ödeyecektik" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı bugün başlıyor!

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralı Akkuyu'nun temeli bugün atılıyor. Santral, yılda 35 milyar KWH enerji üretecek. Toplam 20 milyar dolarlık yatırımla yapılacak Akkuyu'nun ilk üniteleri 2020'de faaliyete geçecek.

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılıyor!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santral Projesi, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılacak. Mersin'in Gülnar İlçesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törenle atılacak.

Yıldız: Akkuyu nükleer santrali takviminde değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu nükleer santralinin tamamlanması ile ilgili, "Şu anda takvimde Rosatom tarafından, tarafımıza öngörülmüş bir değişiklik bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Akkuyu Santralinin temeli ne zaman atılacak Haberi

Akkuyu Santralinin temeli ne zaman atılacak


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali için "Liman inşaatının ve nükleer köyün inşallah temelini mart veya nisan ayında atmış olmamız lazım" dedi.


Yıldız, Mersin'de nükleer santral kurulmasına ilişkin Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde nükleer enerji eğitimi için Moskova'ya gidecek 83 öğrenciyi Bakanlıkta kabul etti.


Kabulde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, bir soru üzerine IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösterileri değerlendirdi. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Yıldız,  Türkiye'nin yapısını bozmaya dönük bir çalışma bulunduğunu belirtti. Yıldız, birçok ülkenin şiddetle bir yere varılmayacağını kendi tarihlerinde gördüklerini kaydetti. 


Ülkede eski Türkiye görüntülerinin yer almasına izin vermeyeceklerine dikkati çeken Yıldız, şunları söyledi: 


"Çözüm süreciyle alakalı provokatif ve çözüm sürecinin rafa kaldırılmasıyla alakalı bir kısım kişilerin hedefleri olabilir ama biz, Türkiye...