15 / 05 / 2024

Akmeşe Barajı içme suyu

Akmeşe Barajı içme suyu

DSİ, 67 yerleşim alanı, 1748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe barajı için start verdi, barajın avam projelerinin yapılması için Büyükşehir Meclisi bu ay baraj sınırlarının imar planına işlenmesi için karar alacak.

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sektördeki kira sorunun çözülmesi istendi.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

İzmit Akmeşe Spor Tesisi'nde sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi tarafından Akmeşe’de inşa ettiği spor tesislerinde sona geldi.

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunması Yönetmeliği!

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsıyor...

İznik Barajı ile 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek İznik Barajı ile ilçenin 2070 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Nizip İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı. Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle açıldı.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

İzmit Akmeşe'deki 1500 metrelik yol genişletildi!

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin şehrin değişik yerlerindeki yol çalışmalarına devam ediyor. Ekipler en son Akmeşe Atatürk Mahallesi’ndeki 1500 metre uzunluğunda olan yolu genişletti.

Marmaris'e baraj yapılmasına tepki!

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki su sorununa çözüm getirmesi amacıyla Marmaris'e yapılması planlanan baraj, bazı kesimlerce istenmedi. Baraj için Bördübet Mevkii'ne inceleme yapılması üzerine baraj karşıtları eylem yaptı.

Akmeşe Barajı içme suyu Haberi

Akmeşe Barajı içme suyu

DSİ, cezaevi, 67 yerleşim alanı ve 1.748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe Barajı için start verdi 


SULAMA BARAJI 


Akçeşme'de yaptırılması planlanan sulama barajı, İSU'nun girişimleriyle hem sulama hem de içme suyu barajı olarak inşa edilecek. 7 milyon 188 bin metreküp içme suyu 3 milyon 100 bin metreküp sulama suyu kapasiteli barajın projelendirme çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi perşembe günü meclis kararıyla barajın sınırlarının nazım imar planına uygulanması sağlanacak. 


CEZAEVİNE SU 


Akmeşe'de yapüacak baraj ile Kartepe Eşme'den Uzuntarla'ya İzmit Köyleri, Kandıra'nm Adapazarı'na yakın köylerine kadar temiz içme suyu verilecek. Ayrıca Kandıra Cezaevi'ne temiz içme suyu ihtiyacı da Akmeşe Baraj ı'ndan sağlanacak. Yapılacak baraj ile birlikte toplam 67 yerleşim merkezinin içme suyu ihtiyacı karşüanacak.


DSİ, 67 yerleşim alanı, 1748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe barajı...