23 / 05 / 2024

aksa enerji göynük kömür santrali

aksa enerji göynük kömür santrali

Aksa Enerji Üretim A.Ş, ihalesini aldığı Bingöl Karlıova termik santralini yapmaktan vazgeçti. Sebep olarak yüksek maliyeti gösteren Aksa Enerji, halihazırda Bolu Göynük'te inşaatı devam eden termik santral projesine odaklanıyor...

Bolu Göynük'te 7 adet arazi ile 1 adet arsa yüzde 20 indirimle satılıyor!

Bolu Göynük Milli Emlak, Bolu ili, Göynük ilçesinde yer alan 7 adet arazi ile 1 adet arsayı peşinde yüzde 20 indirim veya 8 ay taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Bolu Göynük'te yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Tugend Enerji Danışmanlık Ve Mühendislik Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Tugend Enerji Danışmanlık Ve Mühendislik Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdem Eren Akman tarafından kuruldu.

Net 0 Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Net 0 Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Güray Erden tarafından kuruldu.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Bakan'dan doğal gazla ilgili flaş açıklama: 45-60 günlük süremiz var, müjdeyi paylaşacağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri cevapladı. Bakan Dönmez "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz mevcut. Bu sürede sondajımızı tamamlarız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşırız." dedi.

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi Barış Kalın ve Kemal Duyan ortaklığında Çekmeköy'de kuruldu.

Enerbil Mühendislik Enerji Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enerbil Mühendislik Enerji Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gül Pelin Örge ve Hamiyet Nur Aydın ortaklığında kuruldu.

TOKİ Bolu Göynük 106 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bolu Göynük'te 106 konut ve 1 adet ticaret merkezi inşa edecek.

TOKİ Bolu Göynük 106 konut ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bolu Göynük 106 konut projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Bolu Göynük'te 106 konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu'nun Göynük ilçesinde 106 yeni konut inşa edecek.

aksa enerji göynük kömür santrali Haberi

aksa enerji göynük kömür santrali


Aksa Enerji'den yapılan açıklama şöyle:


30.05.2013 tarihli Özel Durum Açıklamamızda; Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun (TKİ) Bingöl ili Karlıova ilçesindeki kömür madeni sahasının, termik santrali kurulma şartı ile rödevansla işletmeye verilme ihalesine katılmış olduğumuzu ve üretilecek elektrik enerjisi üzerinden 3.20 krş/kWh ile en yüksek rödevans bedeli teklifi vererek ihalede ilk sırada yer aldığımızı ve ihalenin onanıp, sözleşmenin imzalanması ile EPDK'ya elektrik üretim lisansı başvurusu yapılacağını ve elektrik santrali ile ilgili proje çalışmalarına başlanacağını duyurmuştuk. 


Ancak,  o tarihten bu yana borçlanma maliyetleri ve kurlardaki yükseliş paralelinde Şirketimiz başta Bolu-Göynük'te inşaat halinde olan 270MW'lık termik santral yatırımı olmak üzere mevcut yatırım planına odaklanmayı uygun bulmuş; bu sebeple söz konusu sözleşmeyi imzalamama kararı almıştır. Bunun sonucu olarak 3 milyon TL tutarındaki ihale teminatı nakit olarak...