15 / 05 / 2024

aksaray atatürk metro

aksaray atatürk metro

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı, 1989 yılından beri hizmet veriyor. Aksaray - Atatürk Havalimanı Metrosu 18 duraktan meydana geliyor. İşte Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı durakları..

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuna 2 yeni durak geliyor!

İstanbul’un ilk metro hattı olarak 1989’da hizmete giren Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, sürücüsüz metro hattı olacak şekilde dönüştürülecek. 

Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosu tamamen yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), modern metro sistemine geçişinin ilk adımı olacak olan ve 30 yıl önce hizmete giren M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattının kapasitesini artırmak için bir proje geliştirdi. 

Atatürk Orman Çiftliği planı iptal edildi!

Beş meslek odası tarafından dava açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) planı iptal edildi. Karar AOÇ üzerinde inşa edilen Aksaray dahil, tüm yapıların hukuk dışı olduğu anlamına geliyor.

Kartal’dan Atatürk Havalimanı 81 dakika!

AKSARAY ve Yenikapı metrolarını birleştiren 665 metrelik bağlantı İstanbullu’nun hayatını kolaylaştıracak. Bu bağlantı sayesinde Atatürk Havalimanı’ndan bir yolcu Anadolu yakasında Kartal’a kadar kesintisiz seyahat edebilecek.

Aksaray-Yenikapı metrosu ile Kartal-Atatürk Havalimanı arası 81 dakika!

Havalimanını Marmaray ve Hacıosman metrosuna bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı bağlantısı Pazar günü hizmete giriyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle açılacak hat ile Kartal - Atatürk Havalimanı arası 81 dakikaya inecek.

1948 yılında Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 6 parça arsa satılacakmış!

Aksaray semtinde Millet, Ordu ve Mustafa Kemal caddelerinin kesiştiği noktada bir dörtyoldan başlayan, 1944 yılında 2 milyon 649 bin 611 liraya mal olan Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 6 parça arsa Belediyece satılacakmış.

1945 yılında belediye Atatürk Bulvarı'nın etrafındaki arsaları satacakmış!

Unkapanı'nda başlayarak Yenikapı'ya kadar uzanan Atatürk Bulvarı'nın tamamlanmasıyla İstanbul Belediyesi, Unkapanı'ndan Saraçhane'ye ve Aksaray'a kadar uzanan yolun sağ ve solunda kalan arsaları parçalara ayırarak satılığa çıkaracakmış.

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları metro ile ne zaman birleşecek?

İstanbul’un Avrupa yakasındaki Atatürk Havalimanı’ndan Anadolu'daki Sabiha Gökçen Havalimanı’na direkt metro hattı ne zaman açılacak? Sabiha Gökçen metrosunda son durum ne? İşte Atatürk ile Sabiha Gökçen Havalimanları’nı birleştiren proje...

Atatürk Havalimanı etkiledi, otel projeleri ofise dönüşüyor!

Atatürk Havalimanı'nın üçüncü havalimanı sonrası kapanması planı, bölgede yapılacak otel projelerini etkiledi. Gelecek metro hattıyla Basın Ekspres aksında bundan sonra otel yerine özellikle iş merkezi projelerine ağırlık verilecek.

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı!

1989 yılından bu güne yolcu taşımaya devam eden Aksaray - Atatürk Havalimanı Hafif Metro hattı, hizmet verdiği bölge ve güzergah üzerinde günlük ortalama 220.000 yolcu taşıyor...

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı durakları!

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı, 1989 yılından beri hizmet veriyor. Aksaray - Atatürk Havalimanı Metrosu 18 duraktan meydana geliyor. İşte Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı durakları..

Kadıköy'deki Başöğretmen Atatürk Anıtı kaldırılmayacak!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, metro nedeniyle bir düzenleme yapılacak ama Atatürk Anıtı'nın kaldırılması gibi bir çalışma ya da düşünce söz konusu değil dedi...

2015'te Kartal-Atatürk Havalimanı 79 dakika olacak!

22 km’lik Kadıköy-Kartal metrosunun açılışını yapacak olan Topbaş, 2016’daki günlük metro yolcu kapasitesini 7 milyona çıkararak, tarihe ‘İstanbul trafiğini çözen başkan’ olarak geçmek istiyor. 2015’te Kartal’dan binen İstanbullu, 79 dakikada Atatürk Hava

aksaray atatürk metro Haberi

aksaray atatürk metro

Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı durakları!

1989 yılından bu güne yolcu taşımaya devam eden Aksaray - Atatürk Havalimanı Hafif Metro hattı, hizmet verdiği bölge ve güzergah üzerinde günlük ortalama 220.000 yolcu taşıyor. Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı güzergahı üzerinde 18 durak bulunuyor.


Aksaray Atatürk Havalimanı Metro durakları:

Aksaray,Emniyet/Fatih, Ulubatlı/Topkapı, Bayrampaşa-Maltepe, Sağmalcılar, Kartaltepe/Kocatepe, Otogar, Esenler, Terazidere, Davutpaşa/Yıldız Teknik Üniversitesi, Merter, Zeytinburnu, Bakırköy-İncirli, Bahçelievler, Ataköy/Şirinevler, Yenibosna,  DTM/İstanbul Fuar Merkezi, Havalimanı)


Aksaray Atatürk Havalimanı Metro durakları haritası:


Hizmete Açılış Tarihi:

Aksaray -Kartaltepe : 03.09.1989

Esenler: 04.12.1989

Otogar - Zeytinburnu: 31.01.1994

Zeytinburnu - Bakırköy: 07.03.1994

Bakırköy - Ataköy: 26.07.1995

Ataköy - Yenibosna: 25.08.1995

Bahçelievler: 15.01.1999 

DTM - CNR Expo - Havalimanı: 20.12.2002

Yeni Esenler İstasyonu Açılışı:22.02.2012

Metro Durağı İşletme Bilgileri     

Hat Uzunluğu : 19,6 Km.

İstasyon Sayısı : 18 

Vagon Sayısı : 85

Sefer Süresi : 32...