04 / 05 / 2024

Aksaray köprü restore

Aksaray köprü restore

Aksaray'da yer alan Selçuklu döneminden kalan 800 yıllık tarihi köprüler, Aksaray Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarının bitmesiyle hizmete açıldı. Selçuklu'dan kalma köprülerin restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Aksaray'da 800 yıllık tarihi köprüler restore edildi!

Selçuklu döneminden kalan 800 yıllık tarihi köprüler, restorasyon çalışmalarının bitmesiyle hizmete açıldı... Selçuklu dönemine ait Başköprü, Depbağlar ve Nakkaş köprüleri, Aksaray Belediyesi tarafından restore edildi...

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Tunca Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Edirne'de Tarihi Tunca Köprüsü'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Çimento kullanılmadan restore edilecek köprü aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Çetinkaya Köprüsü 82 yıl sonra restore edildi!

Kızılırmak Nehri üzerinde 1937'de hizmete açılan ve Cumhuriyet tarihinin ilk eserleri arasında yer alan Çetinkaya Köprüsü restore edildi.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Kastamonu'daki Tarihi Taş-Köprü restore ediliyor!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, restorasyonu devam eden Tarihi Taş-Köprü’de incelemeler yaptı.

Edirne Uzunköprü restore edilmeli!

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, 174 kemerden oluşan ve 55 kemerinde çatlaklar bulunan Uzun Köprü'nün bir an önce restore edilmesi gerektiğinia açıkladı.

İzmir Urla'daki tarihi 2 köprü restore edilecek!

İzmir Urla'da yer alan iki taş köprü yenilenecek. Özbek 1 ve Özbek 2 taş köprünün ihalesi gerçekleşti.

Silifke Taş Köprü restore ediliyor!

Mersin’in Silifke ilçesinde milattan sonra 77-78 yıllarında yaptırılan ve yaklaşık 2 bin yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi taş köprüde yapılması planlanan restorasyon için çalışmalar hızlandırılıyor.

Ordu Dayınlı ve Başkotana Köprüleri restore edilecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi Dayınlı ve Başkotana Köprüleri’ni restore etmek üzere çalışma başlattı.

Silifke’de 2 bin yıllık Taş Köprü tartışması!

Silifke’de 2 bin yıllık Taş Köprü tartışması yaşanıyor. Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Esen Tol, Tarihi Taş Köprü’nün yıkılma tehlikesi nedeniyle yeniden restore edilmesi gerektiğini savunuyor..

Aksaray köprü restore Haberi

Aksaray köprü restore

Kent merkezindeki Küçük Bölcek, Nakkaş ve Hashas mahallelerinde bulunan Selçuklu dönemine ait Başköprü, Depbağlar ve Nakkaş köprüleri, Aksaray Belediyesi tarafından restore edildi.

Kullanılamaz haldeki köprülerin restorasyonu, geçen yıl Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık Fakültesi Restorasyon ve Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler başkanlığında, 7 kişilik özel bir ekip tarafından gerçekleştirildi. Restorasyon çalışmalarında, 20. yüzyıla ait köprülerin orijinal fotoğraflardan yararlanıldı. Maliyetinin bir milyar lirayı bulduğu çalışmalara, Karayolları Genel Müdürlüğü de destek verdi. Yapımı tamamlanan köprülerden, Nakkaş Köprüsü çok fazla hasar gördüğü için araç trafiğine kapalı kalırken, Başköprü ve Depbağlar köprülerinde ise sadece küçük araçların geçmesine izin verilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ecdadın bıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. SÜ...