06 / 05 / 2024

Aksarayda tapular mı dağıtılacak

Aksarayda tapular mı dağıtılacak

AKSARAY Belediyesi Yeni Mahalle, Somuncu Baba, Gerentol, Tacin, Nakkaş, Aratol, Kazıcık Tolu. İsmailağa Tolu ve Taşpazar Mahalleleri'ni kapsayan toplam 2 bin 800 vatandaşa tapularını dağıtıyor.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesindeki arazilerinin tapuları bugün 105 kişiye teslim edildi. 12 yıldır çözüm bekleyen tapular bugün arsa sahiplerine kavuştu.

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

Antalyalılara müjde!  Kentsel dönüşüm projesinde erken ödeme yapanlara tapuları teslim ediliyor!

Antalya, Korkuteli Belediye Başkanı Arasta projesi Kentsel dönüşüm projesini yapan BY Güzel İnşaat ve hak sahiplerine törenle tapuları teslim etti.

Kentsel dönüşüm yasasında planlanan değişiklikler ortaya çıktı! Tapular tehlikeye mi giriyor?

Yasa teklifi depremden dolayı park, asgari alan ve yerleşim alanlarını rezerv alanlara dönüştürülüyor. Bu durum bazı kişilerce mülkiyet hakkına girdiği belirtildi. Bu durum sonucunda tapular tehlikeye mi giriyor? Uzman isim açıkladı...

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusunu müstakile çevirmek isteyenler dikkat! Bakın bunları yapmanız gerekiyor!

Hisseli tapusu olanlar için müjdeli haber: Artık hisseli tapular müstakil tapuya dönüşecek! Bu uygulama milyonlarca kişiyi kapsıyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor. 

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Aksarayda tapular mı dağıtılacak Haberi

Aksarayda tapular mı dağıtılacak

AKSARAY Belediyesi Yeni Mahalle, Somuncu Baba, Gerentol, Tacin, Nakkaş, Aratol, Kazıcık Tolu. İsmailağa Tolu ve Taşpazar Mahalleleri'ni kapsayan yaklaşık 850 hektarlık bir alanda yapılan toplam 2 bin 800 vatandaşa tapularım dağıtıyor. 


Hak sahiplerine tapularını vermek amacıyla Aksaray Belediyesi Konferans Salonu'nda tapu dağıtım töreni düzenlendi. Törene. AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş. Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aksaray Belediye Başkanı Yazgı, tapu töreninde yaptığı konuşmada Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tabir edilen yerde toplam 2 bin 800 vatandaşa tapularının verileceğini belirterek, "ÖÇK Bölgesi olarak tabir edilen; Yeni Mahalle, Somuncu Baba, (Briket Ocakları) Gerentol, Tacin,...