30 / 04 / 2024

Akşehirde harabe evler yıkılıyor

Akşehirde harabe evler yıkılıyor

İlçemizde yıkılma tehlikesi olan sahipsiz evler belediye tarafından yıkılıyor. İlçemizde özellikle eski Akşehir evleri civarında bulunan, etrafına tehlike saçan ve sahipleri tarafından bakılmayan evler çevre sakinlerini rahatsız ediyordu.

Ev sahipleri, kaçak emlakçılara dikkat edin! Kiralanan o evler denetleniyor! Cezası 9 bin 94 TL!

Ev sahipleri tarafından kaçak emlakçıların kiraladığı ve kaçak göçmelere verilen evlere denetim başladı, cezası ise 9 bin 94 TL. İşte ayrıntılar...

Akıllı evlere talep arttı! Bu evler depremi saniyeler öncesinde haber veriyor!

Akıllı evler özellikle deprem sonrasında çok fazla talep görmeye başladı. Uzmanlara göre vatandaşlar artık akıllı evleri tercih etmeye başladı.

1 milyon 250 bin TL'ye satılan daire gündem oldu! Evin girişine bakın!

Son zamanlarda küçük ve harabe evler için bile istenen satış ve kira bedelleri gündem oldu. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir evi paylaştı ve 'Evin girişine bakın' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

İzmir Narlıdere'deki Folkart Sitesi'nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan Folkart Sitesi'nde dün akşam saat 22:00 sıralarında yangın çıktı. Yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı. 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi. 

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Böylesi ilk kez görüldü! O şehirde görev yapan memurlar akın akın tayin istiyor!

Türkiye’nin artık hemen her ilinde konut fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak yaşanan kira artışları, milyonlarca vatandaşı canından bezdiriyor. Ancak bir şehirde yaşayanlar bundan çok daha fazla etkileniyor ve burada görev yapanlar memurlar akın akın tayinlerini istiyor!..

Taşınabilir evlere talep yağıyor! İster ofis yap, ister ev! İşte 8 ülkenin talip olduğu o akıl almaz evler!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile insanların tercihleri de değişmeye başladı. Kovid-19 salgını ile birlikte üretilmeye başlayan ''taşınabilir evlere'' talep yağıyor. Hem ofis hem de ev olarak kullanılabilen aynı zamanda taşınabilen bu evler herkes tarafından merak ediliyor. İşt

Şile'de kaçak konteyner kurulumu arttı!

İstanbul Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evler çoğaldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor.

1999'dan önce yapılan evler için risk uyarısı!

AK Parti'li Özhaseki'den, 1999'dan önce yapılan evler için deprem riski uyarısında bulundu. Özhaseki, ''Çünkü o günkü inşaat yönetmeliğine göre yapılan evlerin hesapları bugün yaptığımızdan çok farklı" dedi.

Akşehirde harabe evler yıkılıyor Haberi

Akşehirde harabe evler yıkılıyor

Bu evler üzerinde Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce bir çalışma başlatıldı. Ekiplerce yıkılma riski taşıyan ve sahipleri tarafından terk edilen evler tespit edilip,  sit alanı içinde bulunan evlerin yıkımı için Anıtlar Kurulu’ndan alınan izin doğrultusunda evlerin yıkımı gerçekleştiriliyor. 



İstasyon...