24 / 05 / 2024

aktaş mahallesi gecekondu yıkımı

aktaş mahallesi gecekondu yıkımı

Altındağ'da 30 binden fazla gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kent estetiğine zarar veren harabe yapıları birer birer ortadan kaldırıyor. Yıkımın adresi bu defa Aktaş Mahallesi oldu.

Aktaş Mahallesi'nde 100 gecekondunun yıkımı gerçekleşti!

Aktaş Mahallesi'nde yaklaşık 100 gecekondunun yıkımını gerçekleştiren Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, gerek kent estetiğine gerekse sosyal donatı alanlarına zarar veren kaçak yapılara göz açtırmıyor...

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

TOKİ'den Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım!

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ankara'ya 52 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Esenler Çiftehavuzlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme Bölgesi (Riskli Alan) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı.

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Ataşehir'de 25 gecekondu sahibi daha yeni yuvalarına kavuştu!

Emekevler bölgesi ve Barbaros Mahallesi’nde sosyal donatı alanında yer alan gecekondu sahiplerine daire tahsisleri yapıldı.

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi'ndeki dönüşüm projesinin ihalesini gerçekleştirdi...

TOKİ'den Ankara Altındağ'a 357 yeni konut müjdesi!

Ankara İli, Altındağ İlçesi, Aktaş Mahallesi KDP. 357 Konut ve 42 Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Esenler Çiftehavuzlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme Bölgesi (Riskli Alan) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ankara Sincan Saraycık'ta dönüşüm başlıyor!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kentsel dönüşüm ihalesi 25 Aralık'ta!

Ankara Sincan Saraycık Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanı Genel Altyapı Yapım İkmal İnşaatı İşi ihalesini 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Alinur Aktaş: İmar alfabenin A’sı gibidir!

İmar sorunu yaşayan Mehmet Akif Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İmar konusu, alfabenin A’sı gibidir. Eğer bu problemi çözersek, her şey hallolur” şeklinde konuştu.

aktaş mahallesi gecekondu yıkımı Haberi

aktaş mahallesi gecekondu yıkımı


Göreve geldiği günden itibaren Altındağ'da 30 binden fazla gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kent estetiğine zarar veren harabe yapıları birer birer ortadan kaldırıyor. 

Yıkımın adresi bu defa Aktaş Mahallesi oldu. Aktaş Mahallesi'nde bazı harabe evlerde ahlaka uygun olmayan davranışların tespit edilmesi üzerine harekete geçen Altındağ Belediyesi, Mevlana Caddesi üzerinde bulunan 50 gecekondunun yıkımını da başarıyla gerçekleştirdi. Daha önce bu bölgede 2 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, Aktaş TOKİ Konutları'nın etrafındaki yeşil alanları işgal eden harabe yapılara da taviz vermedi. 

Güvenliği tehdit eden tüm yapılar ortadan kaldırıldı. "Biz Altındağ'da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız yıkım yapmayı sürdürüyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin vermedik. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. Artık vatandaşlar kendileri mahallelerine yıkımın...