16 / 05 / 2024

Aktay Turizm kesin tahsis

Aktay Turizm kesin tahsis

Özak gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO iştiraki olan Aktay Turizm'in Demre gayrimenkulü için kesin tahsis yapılması uygun görüldü.

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat'ın kesin mühleti uzatıldı!

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat tarafından adi konkordatodan kaynaklanan davada kesin mühlet süresü 20 Mayıs 2021'den itibaren 6 ay süreyle uzatıldı. 

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Homa Grup Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Homa Grup Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali İşbilir, Hüseyin Zengin, Mehmet Kesin ve Orhan Çelik ortaklığında kuruldu.

Aktay Otelcilik Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktay Otelcilik Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mert Taytan ve Osman Aksan ortaklığında kuruldu.

Özak GYO Demre'deki tesisinin kesin tahsis süreci donduruldu!

Özak GYO Antalya ili Demre ilçesinde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulün kesin tahsis süresi, imar planında yapılması gereken değişiklikten kaynaklanan mücbir sebeplerle yatırıma başlanamaması nedeniyle donduruldu...

Ayder'e kesin korunacak hassas alan kararı!

Rize ili, Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ayder Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSBN İnşaat'a 1 yıl kesin mühlet verildi!    

Konkordato talep eden HSBN İnşaat Taahüt Turizm Prodüksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında 1 yıllık kesin süre verildi...

Özak Demre'deki gayrimenkule ait kesin tahsis başvurusu yaptı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Demre günübirlik turizm tahsisli gayrimenkule ait kesin tahsis başvurusu hakkında açıklama yaptı. 

Kamu gayrimenkullerindeki turizm yatırımlarına düzenleme!

Kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının sürelerinin uzatılması ile kesin tahsis yapılan veya irtifak hakkı tesis edilen taşınmazların satılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Yönetmelik ile turizm sektörü temsilcilerinin yaşadıkları zorluklar da sona erdi..

Turizm tesisi kira ve ecrimisillerine 1 yıl erteleme!

Turizm tesisi için kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcı ve işletmecilerin 1 Ocak-31 Aralık 2016'da tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, kesin izin, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ve hasılat payları ödemeleri bir yıl ertelenecek.

Özak GYO Demre'deki turizm tesislerinin teminat mektubunu Bakanlığa sundu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağlı ortaklarından Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş.'nin Demre'de bulunan turizm tahsisli gayrimenkuller için teminat mektupları revize edilerek, Şirketimiz ÖZAK GYO tarafından Bakanlığa sunuldu.

Özak GYO, Aktay Otel İşletmeleri ile kira sözleşmesi imzaladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Aktay Turizm A.Ş.'nin birleşmesi sonrası işlemlerle ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle...

Aktay Turizm kesin tahsis Haberi

Aktay Turizm kesin tahsis

Özak GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


İştiraklerimizden Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş.'nin Antalya ili Demre ilçesinde bulunan turizm tahsisli gayrimenkulü için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Aktay Turizm lehine kesin tahsis yapılması uygun görülmüştür. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kesin tahsis ile ilgili yazısı ile Aktay Turizm'den istenen belgelerin Bakanlığa teslimini takiben kesin tahsis yürürlüğe girecektir.


Tasarruf sahiplerimizin ve kamuoyunun bilgisine...