04 / 05 / 2024

AKTOB Turizm

AKTOB Turizm

Türk turizminin lokomotifi Antalya'da turizmciler, 2015 yılının zor bir yıl olacağını, ancak G - 20 Zirvesinin Antalya'da yapılacak olmasının tanıtım açısından çok önemli olduğunu bildirdi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Turizm sektöründe istihdam artışı yavaşladı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Turizm en çok istihdam yaratan üçüncü sektör!

Turizm sektörü sigortalı çalışan sayısında Türkiye'de üçüncü sırada yer aldı. AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sektörü sigortalı çalışanlar bakımından, 1 milyon 40 bin kişi ile üçüncü sektör konumunda.

Turizm en çok istihdam oluşturan 3. sektör!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi tarafından yapılan analize göre. turizm sektörü sigortalı olarak çalışanlar bakımından 1 milyon 40 bin kişi ile 3 uncu sektör konumunda.

Uluslararası 4. Resort Turizm Kongresi gerçekleştirildi!

Turizm Kongresi Antalya Valisi Muammer Türker Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen Uluslararası 4. Resort Turizm Kongresi 'ne katılarak bir konuşma yaptı,

Antalya'da Turizm Kongresi yapıldı!

Antalya'da Turizm Kongresi yapıldı. AKTOB' UN imtiyaz sahibi olduğu Resort Dergisi'nin bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi. Antalya'da bulunan Aska Laıa Hotel'de başladı.

Resort Turizm Kongresi yarın başlıyor!

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü olarak 2015 yılının zor bir olacağını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise, turizmin Türkiye’nin imaj sektörü olduğ

Yusuf Hacısüleyman: 2015 turizm için zor bir yıl olacak!

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkam Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü açısından 2015 yılının zor bir yıl olacağım fakat bunun üstesinden geleceklerini düşündüklerini söyledi.

4. Uluslararası Resort Turizm Kongresi ne zaman?

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 27-28 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 4. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde turizm sektörünün karar verici olacağını söyledi...

Yusuf Hacısüleyman: Gelecek yıl turizm sezonu zor geçecek!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü açısından 2015 yılının zor bir yıl olacağını fakat bunun üstesinden geleceklerini düşündüklerini söyledi.

4. Uluslararası Resort Turizm Kongresi 27-28 Kasım'da!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü açısından 2015 yılının zor bir yıl olacağını fakat bunun üstesinden geleceklerini düşündüklerini söyledi.

Türkiye'de helal turizm ismiyle hizmet veren 75 tesis var!

Türkiye'de kendisini "helal turizm" ismiyle tanıtan 75 tesis hizmet veriyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İsletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor.

AKTOB verilerine göre turizmde Antalya'yı İstanbul ve Muğla izliyor!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, 7 ayda 3.2 milyar lira yatırım teşviki alan turizm sektörüne, 52 bin 816 yeni yatak ilave edilecek. Bu teşvikle kurulacak konaklama tesislerinde 12 bin 433 kişiye iş imkanı açılacak.

AKTOB Turizm Haberi

AKTOB Turizm

Ocak ayı toplantısında konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2014 yılı turizm sezonunda 12.5 milyon turist rakımana ulaşıldığını, ancak 13 milyon turist hedefinin yakalanamadığını söyledi. Antalya'ya gelen turistler arasında en fazla artışın 72 bin turist ile İran'da yaşandığını belirten Hacısüleyman, "Antalya'ya gelen turistlerde arasında en fazla azalış önceki yıla göre 100 bin düşüşle Ukrayna'da oldu. Antalya'ya, İstanbul üzerinden aktarmalı gelen turist sayısı 2014'te 556 bin kişiye ulaştı. Bu da Antalya'ya direkt uçuş ihtiyacı olduğunu gösteriyor. İle gelen kadın turist sayısı erkeklerden 1 milyon fazla" dedi. 


Hacısüleyman, 2015'in turizm açısından zor yıl olacağını, özellikle Rusya pazarında rublenin aşırı değer kaybetmesinin Türkiye'ye gelecek Rus turist açısından risk taşıdığını vurgulayarak, "Avrupa pazarındaki rezervasyon akışından bunu anlayabiliyoruz"...