05 / 05 / 2024

Alaca Camii yeniden mi inşa edilecek

Alaca Camii yeniden mi inşa edilecek

Adnan Ertem, Balkanlar'daki vakıf eserlerinin rekonstrüksiyonu (yeniden inşa) ve restorasyonu (onarım) konusunda geç kalındığını ancak bu konudaki ihmalin acısını çıkarmak için çok hızlı çalıştıklarını belirtti.

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vaniköy Camii yeniden ayağa kaldırılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki tarihi Vaniköy Camii’ndeki yangınla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, caminin aslına uygun bir şekilde yeniden ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Ümraniye Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli atıldı!

Ümraniye Esenkent Mahallesi’nde deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilecek olan Ömer Faruk Darende Camii’nin temeli Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın da katıldığı törenle atıldı.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Kavak İskele Camii bürokratik engellere takıldı!

İstanbul'un en eski camilerinden biri olan 1666’da inşa edilen Kavak İskele Camii yeniden faaliyete geçmek için önündeki bürokratik engellerin kalkmasını bekliyor...

Bosna Alaca Camisi açıldı!

Bosna Alaca Cami'si Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nün katkıları ile bugün yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy " Bir daha o büyük acıların yaşanmayacağından emin olacağımız bir geleceği oluşturma fikri ve idealiyle çalışmak bizlerin asli görevidir" dedi.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Bosna Hersek'teki Alaca Cami yarın ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle yeniden inşa edilen Alaca Cami düzenlenecek törenle yarın ibadete açılıyor. 

Bosna Hersek'teki Alaca Cami ibadete açıldı!

Ülkedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri kabul edilen Alaca Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ediliyordu. Bosna Hersek'in Travnik şehrindeki tarihi cami, düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Turgut Altınok: Keçiören'in yüzde 60'ını kentsel dönüşüme alacağız!

AKP Keçiören Belediye Başkan Adayı Altınok, "Şehrimizin yüzde 60'ını kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alacağız. Bu şekilde yollar ve caddeler genişleyecek. Daha doğrusu, Keçiören'in bütün ana aksını alacağız ve yeniden çizeceğiz" dedi...

Bosna Alaca Cami 4 Mayıs'ta açılacak!

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Alaca Camii yeniden mi inşa edilecek Haberi

Alaca Camii yeniden mi inşa edilecek

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Balkanlar'daki vakıf eserlerinin rekonstrüksiyonu (yeniden inşa) ve restorasyonu (onarım) konusunda geç kalındığını ancak bu konudaki ihmalin acısını çıkarmak için çok hızlı çalıştıklarını belirtti. 


Osmanlı Devleti tarafından Balkanlar'da yaptırılan en nadide camilerden biri olan ancak Bosna Savaşı sırasında Sırp güçlerince tamamen yıkılan Bosna Hersek'in Foça kentindeki Alaca Camisi'nin yeniden inşası için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü. Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle imzalandı. 

Ertem, burada yaptığı konuşmada, Balkaıılar'ın en güzide camilerinden biri olan ancak savaşın acımasızlığı içinde yok edilen Foça'daki Alca Camisi'nin yeniden inşası için Bosna Hersek'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade elti. 

"Keşke Alaca Camisi'nin rekonstrüksiyonunu değil de restorasyonunu yapsaydık" diyen Ertem, Bosna Hersek'te yapılan her hayırlı işiıı Türkiye açısından...