04 / 05 / 2024

Alaeddin Babaoğlu yabancılar olmadan dönüşüm olmaz

Alaeddin Babaoğlu yabancılar olmadan dönüşüm olmaz

Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yabancı yatırımcıların da hem mimari hem de kente yatırım anlamında kentsel dönüşüme dahil olması gerektiğini belirtti.

Ali Ağaoğlu: Yabancı yatırımcı endişeli!

Terörün sektörü de vurduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Yabancı yatırımcı, sıkıntıları dile getirmiyor ama endişeleri var.” dedi.

Türkiye'deki raylı sistem yatırımları yabancıların radarında!

2023’e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistemler yatırımına hazırlanan Türkiye, yabancıların radarına girdi. Ancak Türk üreticilerin de pazarı yabancı tekeline bırakmaya niyetleri yok.

Essenora yabancıların şimdiden ilgi odağı oldu!

GAYRİMENKUL sektöründe yabancıya satış konusunda Türkiye'nin başarılı kurumlarından API Investment, yeni bir anlaşmaya daha imza attı. Essenora yabancıların şimdiden ilgi odağı oldu.

TÜRSAB yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti!

Kayıtdışı günlük ev kiralama turizmciyi harekete geçirdi. TÜRSAB, evini internetten kiralayan yabancıları Maliye Bakanlığı'na şikayet etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye’de evini internetten kiralayan yabancıları vergi takibine aldık” dedi.

Yabancıların taşınmaz edinimi 2015!

Yabancılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların taşınmaz edinimi ile ilgili yasal dayanak ve taşınmaz edinim işlemleri nelerdir? İşte yabancıların taşınmaz edinimi hakkında merak edilenler...

Yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı, yabancıların askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz edinimleri hakkında duyuru yayımladı. Buna göre, yabancılar askeri güvenlik bölgesinden taşınmaz alabilir mi?

Haluk Babaoğlu kimdir?

Çanakkale Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu kimdir? Haluk Babaoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Haluk Babaoğlu, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Haluk Babaoğlu...

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların 10 evinden 3'ü İstanbul'da!

Geçen yıl yabancıların satın aldığı konutların yaklaşık yüzde 30'u İstanbul'da bulunuyor.Yabancılara konut satışında 2014 yılında bir önceki yıla göre en fazla artış, 3 bin 133 konutla İstanbul'da oldu

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Konut alan yabancılar Antalya, İstanbul ve Aydın'ı tercih etti!

TÜİK verilerine göre yabancılar, Ocak-Kasını 2014 döneminde 17 bin 104 adet konut satın alırken en fazla tercih edilen kentlerin ise denize kıyısının olması dikkati çekti.

Yabancılar en çok sahil kentlerinden konut satın alıyor!

İlk 10’a giren iller arasında sahilde bulunmayan tek kent Ankara oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre, yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi artarak devam ediyor.

Yabancılar konutu sahil kesimlerden alıyor!

Yabancılar en çok Antalya, İstanbul, Aydın'ı tercih ederken en fazla talep gören 10 il içerisinde denize kıyısı olmayan tek kent olan Ankara'da da konut satışları "hız kesmiyor"

Alaeddin Babaoğlu yabancılar olmadan dönüşüm olmaz Haberi

Alaeddin Babaoğlu yabancılar olmadan dönüşüm olmaz


Alaeddin Babaoğlu: "Böylelikle birbirinden farklı fikirler ortaya çıkacaktır ve en pozitif projeler ülkemizin değerleri araşma katılacaktır. Bunu sağlayabilmek için de öncelikle başarılı örneklerin yolunun açılması gerekiyor. Yabancı yatırımcı ne ile karşılaşacağım bilmek, görmek ister" dedi. 



PROJELER MERCEK ALTINA ALINSIN 

Türkiye'de son zamanlarda dillerden düşmeyen ve şehirlerin çok daha sağlam, kaliteli yapılaşmasını öngören kentsel dönüşüm projelerinin uygulama bazında nasıl ilerlemesi gerektiğine dair değerlendirmede bulunun Babaoğlu, Türkiye'de yeni yeni uygulanmaya başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının dünyada uygulanmış birçok örneği olduğunu belirterek, özellikle Avrupa'da yapılmış ve başarılı olmuş projelerin mercek altına alınması gerektiğini söyledi. 



Babaoğlu, kentsel dönüşüme sadece konut projesi olarak bakılmaması gerektiğini ifade ederek, bir bölgede yapılacak en ufak bir peyzaj çalışmasının dahi değişim, yenilenme olarak görülmesi gerektiğini söyledi. 



Babaoğlu, dönüşümde atlanılmaması gereken en önemli detayın...