24 / 07 / 2024

Alaeddin Tepesi çevresi kentsel dönüşüm

Alaeddin Tepesi çevresi kentsel dönüşüm

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Yeni hedef Mevlana Kültür Vadisi Projesini en kısa sürede bitirmek.

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dolapdere-Piyalepaşa bulvarı ve çevresi nazım imar planı tadilatı askıda!

Beyoğlu İlçesi, Dolapdere - Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Sefaköy-Halkalı Caddesi çevresi nazım imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Sefaköy - Halkalı Caddesi Çevresi Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı... 

Antakya’da mit binasının çevresi yeniden imara açıldı!

Antakya’da, Hatay MİT Daire Başkanlığı Binası’nın çevresi Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucunda Bakanlar Kurulu kararı ile özel güvenlik alanından çıkarılıp yeniden imara açıldı.

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Halkalı Caddesi ve çevresi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Caddesi ve Çevresi Revizyon Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Öğrenciler en çok İstanbul Üniversitesi çevresi ve Bahçelievler'den ev aradı!

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizini yayınladı. Analize göre, öğrenciler en çok İstanbul Üniversitesi çevresi ve Bahçelievler'den ev aradı..

Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler İlçesi, Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

AKM ve çevresi imara mı açılacak?

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasınının kaderi İstanbul 2. Nolu Koruma Kurulu’ndan gelecek sonuçta. AKM ve çevresi imara açılırsa alana Kültürel Tesis Alanı inşa edilecek.

İzmit Kültür Tepesi cazibe merkezi oldu!

İzmit Belediyesi tarafından, yıllarca atıl vaziyette olan Saat Kulesi ve çevresi yapılan yatırımlarla cazibe merkezi oldu

Kocaeli Seyir Tepesi projesi çalışmaları sürüyor!

Dilovası Belediyesinin ilçe merkezinin kuş bakışı izlenebildiği Diliskelesi Tepesine kazandıracağı seyir tepesi projesi için çalışmalar devam ediyor.

İzmir Kültür Tepesi 2. Etap 28 Haziran'da açılacak!

İzmit Belediyesi'nde hayata geçirilen Kültür Tepesi’ndeki 2. etap proje çalışmaları tamamlandı. Kültür Tepesi'nin açılışı 28 Haziran’da gerçekleşecek.

İzmit Kültür Tepesi 2. Etap 28 Haziran'a kadar tamamlanacak!

İzmit Kültür Tepesi 2. Etap'ta çalışmalar son sürat devam ediyor. Projedeki çalışmalar İzmit'in kurtuluşu olan 28 Haziran'a kadar tamamlanacağını belirtti.

Alaeddin Tepesi çevresi kentsel dönüşüm Haberi

Alaeddin Tepesi çevresi kentsel dönüşüm

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında kent merkezindeki tarihi eserlerin restorasyonu konusunda önemli mesafe aldıklarını bildirdi.  


Konya ve ilçelerinde 50'den fazla cami, medrese, han, hamam ve türbenin restorasyonunu yaptıklarını belirten Akyürek, şunları kaydetti:


"Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yaptığımız en önemli çalışmalardan biri Tarihi Bedesten Projesi. Bedesten'de 2 bin 687 binayı restore ettik. Mevlana Çarşısı ile Eski İstanbul Caddesi’nden Mevlana tarafındaki bölümde daha büyük bir proje yürüttüğümüz için cephe düzenlemesi yapmamıştık. Bu yıl orada da kararlar verilecek. Anıtlar Kurulu ile de görüşüyoruz. O bölge de tamamlandığında, devam eden Osmanlı Buğday Pazarı’nın da yapılmasıyla birlikte şehrin kalbi mesabesindeki Alaeddin-Mevlana arasındaki büyük dönüşüm önemli oranda tamamlanmış olacak."


Mevlana Caddesi'nde de cephe sağlıklaştırması yaptıklarını anımsatan Akyürek, Alaaddin Tepesi...