10 / 05 / 2024

Alahan Manastırı tarihçe

Alahan Manastırı tarihçe

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Alahan Manastırı, iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından turizme hazır duruma getirildi.

Manastır Koyu'ndaki inşaata bölge halkından tepki!

Marmara Adası'nda bulunan Manastır Koyu'nda devam eden inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, söz konusu koydaki inşaatı kaleme aldı.

Sümela Manastırı teleferik projesi ihaleye hazır!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı'na yapılacak teleferiğe ilişkin açıklamada bulundu. Gümrükçüoğlu, "Türkiye'nin en önemli teleferik hattını ihaleye çıkarmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Erzurum Solomon Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor!

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kayalıklar üzerine mağaralardan oyularak yapılan ve yaklaşık bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen Solomon Manastırı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Restoran zinciri Kırçiçeği inşaat sektörüne girdi!

Ege'nin birçok kentinde gayrimenkul sektöründe ciddi hareketlilik var. İzmir'deki restoran zinciri Kırçiçeği de onlardan biri. Firmanın, ‘Konfor Evleri’ adlı projesi 96 daireden oluşuyor. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklara 15 bin TL destek projesi ne zaman yürürlüğe girecek?

Hükümet, yeni müjdeler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart'ta yürürlüğe girecek düzenlemeler ile ev alacaklara 15 bin liralık destek, mevsimlik işçiye sigorta, gençlere proje bazlı hibe gelecek...

Albostan Gayrimenkul Yatırım Eğitim Turizm Organizasyon ve Müteahhitlik Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Albostan Gayrimenkul Yatırım Eğitim Turizm Organizasyon ve Müteahhitlik Hizmetleri Anonim Şirketi, E.Shafıq Yacub Alblbısı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 21 Ocak'ta Bayrampaşa, Muratpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bugün yürürlüğe girdi!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği 28 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İşte yapılan düzenlemeler...

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği uygulanıyor. Yönetmelik maddesi yapılan değişiklikle ertelendi. Peki, İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Ümraniye'ye kültür ve eğitim merkezi inşa ediliyor!

İlçeye birçok okul kazandıran Ümraniye Belediyesi, Esenkent Mahallesi Muhtarlık, Kültür ve Eğitim Merkezi binasının yapımına başladı. Yeni hizmet binasının kısa sürede tamamlanarak, hizmete açılması hedefleniyor...

Mardin Deyrulzafaran Manastırı arazisi iade edildi!

Hristiyanların en önemli merkezlerinden Mardin’deki Deyrulzafaran Manastırı’na ait olan ve 2006’da Hazine’nin el koyduğu 439 dönümlük arazinin Manastır’a iade kararını Yargıtay onadı.

Mardin Deyrulzafaran Manastırı'na ait olan arazi iade edildi!

Hıristiyanların en önemli merkezlerinden Mardin’deki Deyrulzafaran Manastırına ait olan ve 2006 yılında hazine tarafından el konulan 439 dönümlük arazinin manastıra iade kararı, Yargıtay tarafından da onaylandı.

IEG Kültür ve Eğlence Merkezi için geri sayım başladı!

Türkiye’nin çocuklara yönelik çok kapsamlı kültür ve eğlence merkezi IEG Kültür ve Eğlence Merkezi Uniq İstanbul’da 12 Kasım 2015 tarihinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Alahan Manastırı tarihçe Haberi

Alahan Manastırı tarihçe

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Alahan Manastırı, iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından turizme hazır duruma getirildi.


Milattan sonra 440-442'de yapıldığı sanılan manastır, biri yıkılmış iki kilise, kayalara oyulmuş keşiş odaları ve mezarlardan oluşuyor. Günümüze kadar gelen kilisesi, Ayasofya Müzesiyle benzer mimarisi, taş işçiliği ve süslemeleriyle de dikkati çekiyor.


Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde, ''Ustasının elinden yeni çıkmış gibi duruyor'' sözleriyle tanımladığı manastırda başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, AA muhabirine, titizlikle yürütülen çalışmalarda 1 milyon 497 bin 296 lira harcandığını vurguladı. Kabahasanoğlu, manastırın yenileme ve çevre düzenlemesi kapsamında, doğu ve batı kilise duvarlarının güçlendirildiğini, derzlerin ve duvar resimlerinin onarımının yapıldığını söyledi. 


Doğu kiliseye koruyucu çatı takıldığını ve turistlerin rahat gezebilmesi için ahşap yürüyüş yolları ve çelik merpenler...