04 / 05 / 2024

Alaköprü Konutları mersin

Alaköprü Konutları mersin

Alaköprü Barajı sebebiyle Mersin ’in 3 köyü taşındı. Yeni yerleşim yerlerinde yapılan 326 konut, 28 Ekim ’de düzenlenecek kura töreni ile sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ Mersin Silifke’de 2+1 konutlar ne kadar?

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Silifke projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Silifke TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Silifke TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Mersin Silifke’de sosyal konutlar hak sahiplerine teslim edildi!

Silifke'de yapımı tamamlanan sosyal konutların teslimi için tören düzenlendi. Düzenlenen törende konutların sahiplerine anahtar teslimi yapıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

Mersin'de TOKİ satışında yaşanan sorunlar mecliste!

Mersin'de TOKİ tarafından yapılan konutların satışında yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Samsun Vezirköprü başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor...

TOKİ Samsun Vezirköprü Nalbantlı başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı

Tarsus İmar'ın toplu konutları için kat kurası çekildi!

Mersin’de Tarsus İmar Limited Şirketi tarafından yapımına başlanan, toplu konutların kat kurası, noter huzurunda çekildi.

1915 Çanakkale Köprüsü emlak fiyatlarını uçurdu!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü, Lapseki ilçesindeki arsa ve konutların değerine değer kattı. Fiyatlar yüzde 40'a varan tutarlarda arttı...

Manisa Köprübaşı TOKİ kura çekimi 2020 yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Manisa Köprübaşı 2020 projesinde yer alan konutların kuraları yarın saat 10:00'de çekilecek.

TOKİ Manisa Köprübaşı 2020 kura çekilişi 28 Nisan'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Manisa Köprübaşı 2020 projesinde yer alan konutların kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Mersin Gülnar projesinin kura çekilişi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Gülnar projesinde yer alan konutların kura çekilişi yapıldı.

TOKİ Mersin Erdemli 1. Bölge projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Erdemli 1. Bölge projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

TOKİ Vezirköprü alt gelir son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Alaköprü Konutları mersin Haberi

Alaköprü Konutları mersin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçme Suyu Temin Projesi kapsamında 2010 yılında inşaatına başlanılan Alaköprü Barajı yapımı sebebiyle, Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Akine, Sarıağaç ve Ormancık köyleri taşındı. Yeni yerleşim yerlerinde, 326 konut, 3 köy konağı, 3 adet 300 kişilik cami, 1 adet 16 derslikli okul ve arıtma tesisi inşaatları tamamlandı.


Tamamlanan konutların kura çekimleri, 28 Ekim 2014 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecek.



Kura çekimleri;

Akine Mahallesi’nde saat 9.00’da Yeni Yerleşim Köy Konağı’nda,

Ormancık Mahallesi’nde saat 13.00’de Yeni Yerleşim Köy Konağı’nda,

Sarıağaç Mahallesi’nde saat 16.00’da Yeni Yerleşim Köy Konağı’nda yapılacak.


Alaköprü Barajı iskânı kapsamında ise hak sahiplerine tahsis edilecek 4 bin 500 metrekarelik tarımsal parsellerin ıslah çalışmaları için projeler hazırlandı ve ihale aşamasına getirildi. Ödenek temininin ardından ihalesi yapılacak olan parsel dağıtımlarının ilk ekim döneminden önce yapılması...