03 / 05 / 2024

Alaköprü Konutları

Alaköprü Konutları

Anamur'da Alaköprü Barajı'nın iskan çalışması kapsamında inşa edilen konutların daha önce ertelenen kura çekimi, 55 konut için yapıldı. Konut sahipleri tepki göstererek kura çekimine katılmadı.

Alaköprü Konutları 'nın kura çekilişi yarın!

Alaköprü Barajı'nın yapımı nedeniyle yerlerinden kaldırılan Mersin'in Anamur ilçesi Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylerinin yeni yerleşim yerlerinde, 326 konut, 3 köy konağı, 300 kişilik üç cami, 16 derslikli okul, arıtma tesisi inşaatları tamamlandı.

Alaköprü Konutları kura çekilişi!

Alaköprü Barajı sebebiyle Mersin ’in 3 köyü taşındı. Yeni yerleşim yerlerinde yapılan 326 konut, 28 Ekim ’de düzenlenecek kura töreni ile sahiplerine teslim edilecek.

Anamur Alaköprü Konutları'nda kura çekimi 28 Ekim'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris GÜLLÜCE’nin talimatı ile gerçekleştirilen Alaköprü Barajı İskân çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2014 tarihinde hak sahiplerine noter nezaretinde kura çekimi yapılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

TOKİ Samsun Vezirköprü başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor...

TOKİ Samsun Vezirköprü Nalbantlı başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı

1915 Çanakkale Köprüsü emlak fiyatlarını uçurdu!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü, Lapseki ilçesindeki arsa ve konutların değerine değer kattı. Fiyatlar yüzde 40'a varan tutarlarda arttı...

Manisa Köprübaşı TOKİ kura çekimi 2020 yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Manisa Köprübaşı 2020 projesinde yer alan konutların kuraları yarın saat 10:00'de çekilecek.

TOKİ Manisa Köprübaşı 2020 kura çekilişi 28 Nisan'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Manisa Köprübaşı 2020 projesinde yer alan konutların kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Vezirköprü alt gelir son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Samsun Vezirköprü alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Samsun Vezirköprü alt gelir başvuruları 4 Kasım'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Samsun Vezirköprü Nalbantlı alt gelir projesinde yer alan konutlar 4 Kasım'da satışa çıkıyor.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019!

TOKİ Taşköprü son başvuru tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Kastamonu Taşköprü TOKİ başvuruları başladı!

TOKİ Kastamonu Taşköprü projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Taşköprü TOKİ 2019 başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kastamonu Taşköprü projesi için başvurular bugün itibariyle başladı. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Alaköprü Konutları Haberi

Alaköprü Konutları

Anamur ilçesinde Alaköprü Barajı'nın iskan çalışması kapsamında inşa edilen konutların daha önce ertelenen kura çekimi, 55 konut için yapıldı.


Anamur Belediyesi'ndeki kura çekimine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Üner ile yetkililer katılırken, konut sahipleri salon dışında bekledi.


Sarıağaç, Akine ve Ormancık köyü muhtarları, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ile görüşerek, konutlardaki eksiklerin giderilmediğini, altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını iddia etti.


Bu nedenlerle kura çekimine katılmayacaklarını belirten muhtarlar, konut sahipleriyle bölgeden ayrıldı.


Genel Müdür Yardımcısı Üner, gazetecilere, hak sahiplerinin tepkisine neden olan eksikliklerin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Kura çekiminin yapıldığını ifade eden Üner, "Biz burada kurayı reesen çekeriz, isimleri belirleriz. Hak sahipleri sözleşmeyi 60 gün içinde imzalamadığı takdirde hak sahipliği düşer ve konutlar Milli Emlak'a devredilir. Milli Emlak da satışa çıkarır"...