09 / 05 / 2024

alanya av köşkü

alanya av köşkü

Antalya'nın Alanya ilçesinde karayolunun çökmesi sonucu Selçuklu dönemine ait bir av köşkünün duvarına rastlandı...

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Vm Avşaroğlu İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Vm Avşaroğlu İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özlem Avşaroğlu tarafından kuruldu.

Denizde av sezonu başladı! Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit fiyatları belli oldu! Balık fiyatları ne kadar?

Denizde av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit, mezgit, sardalye, palamut, kalkan ve karides fiyatları belli oldu. Peki balık fiyatları ne kadar? 2023 güncel balık fiyatları kaç lira? İşte 5 Eylül 2023 balık fiyat listesi.

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Pozitif Avınca İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pozitif Avınca İnşaat Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  100 bin TL sermaye bedeli ile Hivda Avınca tarafından kuruldu.

Alanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı! 

Son zamanlarda artan kira fiyatları Alanya'yı da etkiledi. İlçe genelinde kiralık ev fiyatları yükselişe geçti. 

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi açıldı!

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Sınağ tarafından açıldı.

Alanya'da kentsel dönüşüm için yıkımlar başladı!

Antalya'nın Alanya'nın ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım çalışmaları başladı. Önceki gün başlayan çalışmalarda 5 katlı bir binanın yıkımı gerçekleşti 

Alanya'da 25 yıllık otel iş makinesiyle yıkıldı!

Alanya'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde Oba Mahallesi'nde bulunan 25 yıllık 6 katlı otel, iş makinesi yardımıyla yıkıldı.

Alanya ve Kaş’ta 70 kaçak yapı yıkıldı!

Alanya ve Kaş'ta yerleşik yabancıların inşa ettiği 2 bin 18 kaçak binadan 70 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 

Hülya Avşar, Ayvalık Çiçek Adası’nı 55 milyon TL’ye satın mı aldı? 

Hülya Avşar’ın Ayvalık Çiçek Adası’nı 55 milyon liraya satın aldığı öne sürülmüştü. Peki güzel oyuncu Çiçek Adası'nı aldı mı? İşte cevabı...

Avınçsal Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avınçsal Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Avınçsal tarafından kuruldu.

Alanya'nın sahilindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi tarafından sahilde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor.  Bölgede gecekondu kanuna muhalefet eden yapı ve uzantılar tek tek yıkılarak cezai işlem uygulandı.

alanya av köşkü Haberi

alanya av köşkü


Alanya ilçesinde karayolunun çökmesi sonucu Selçuklu dönemine ait bir av köşkünün duvarına rastlandı. 

Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya Kalesi'nin kuzeyinde bulunan Hasbahçe Mahallesi'ndeki karayolunda yaklaşık 1 ay önce çökme meydana geldiğini, ardından burada tarihi bir duvara rastlandığını söyledi. 


Bölgenin 1993 yılında Selçuklu dönemine ait av köşkleri bulunması nedeniyle tescillendiğini anlatan Türkmen, ''Yapılan incelemede duvarın Selçuklu dönemine ait av köşküne ait olduğu tespit edildi. Bölgede arkeoloji kazı çalışması için gerekli izinleri aldık. Şu anda keşif çalışması yapıyoruz. Daha sonra bölgeye ilişkin bir plan hazırlanacak'' dedi.


Keşif sonrası önce alandaki asfaltın kaldırılacağını, sonra yolun altında neler bulunduğunu tam olarak tespit edeceklerini bildiren Türkmen, çalışmayı Alanya Belediyesi ile yürüteceklerini kaydetti. 


Bölgenin planlama dahilinde ele alınması gerektiğini vurgulayan Türkmen, ''Bölge imar planı ve...