09 / 05 / 2024

Alanya Dadaşlar Camii yıkılacak

Alanya Dadaşlar Camii yıkılacak

Alanya’nın Oba Göl Mahallesi'nde yapımı devam eden ve mimari yapısı nedeniyle kiliseye benzetilerek vatandaşlarca eleştirilen Dadaşlar Camii’nin minareleri yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Dadaşlar Vinç Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dadaşlar Vinç Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 5 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Akyüzkal tarafından kuruldu.

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Alanya'da emlak satışlarına pandemi dopingi!

Koronavirüs pandemisinin başlamasıyla duraklama dönemine giren konut satışları Alanya'da daha çok arttı. Tüm dünyada alışkanlıklar değişirken, doğası ve iklimiyle dikkat çeken Alanya’ya ilgiyi arttırdı.

Alanya'nın sahilindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Alanya Belediyesi tarafından sahilde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor.  Bölgede gecekondu kanuna muhalefet eden yapı ve uzantılar tek tek yıkılarak cezai işlem uygulandı.

Alanya Avsallar’da 2 otelin kaçak yapıları yıkıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Avsallar’da yer alan otel iskeleleri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor. Başkan Yücel, “Kaçak konusunda taviz yok” diye konuştu.

TOKİ Alanya kura sonuçları isim isim tam liste 2020!

TOKİ Alanya kura sonuçları isim isim tam liste 2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Alanya kura sonuçları isim isim tam liste 2020 ve Alanya kura sonucu kazananlar listesi...

Alanya'daki Gülevşen Camii restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da Gülevşen Camii'deki restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Gıdada yıllık fiyat artışları yüzde 10.58’e çıktı!

Şubat ayında, aylık genel enflasyon yüzde 0.35, gıda enflasyonu ise yüzde 2.33 arttı. Gıdada yıllık fiyat artışları da yüzde 10.58’e çıktı.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbe kaplamaları söküldü!

Geçtiğimiz hafta olumsuz hava şartları nedeniyle müdahale edilemeyen Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi rüzgarın etkisini yitirmesinin ardından söküldü...

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

Dadaşlar Hafriyat Nakliyat Limited Şirketi kuruldu!

Dadaşlar Hafriyat Nakliyat Limited Şirketi Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Aysel Arakız tarafından kuruldu.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

Alanya Dadaşlar Camii yıkılacak Haberi

Alanya Dadaşlar Camii yıkılacak

Kamuoyuna duyurulan haberle ilgili açıklama Alanya Müftülüğünden geldi. Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından yapılan açıklama aynen şöyle: “Oba Mahallesi’nde inşaatı devam eden Dadaşlar Camii mimarisi konusunda gazetenizde yayınlanan haber müftülüğümüzce incelendi. Caminin proje aşamasında Müftülüğümüzce Cami Derneğin proje değişikliği yapması istenmiş, ancak mimarın değişiklik yapmayacağı gerekçesi ile talebimiz geri çevrilmiştir.  Hiç olmazsa minaresinin değiştirilmesi özellikle istenmiş olmasına rağmen Dernek tarafından mimara kabul ettirilemeyeceği söylenmiş bunun karşısında müftülüğümüzün her hangi bir kanuni müeyyide yetkisi bulunmadığından derneğe ısrarla tavsiyeden başka bir şey yapılamamıştır. Şu anki durumda halkımızın talepleri karşısında değişikliğe razı olan cami derneği ile iletişime geçilerek minarenin yeniden yapılması ve Türk-İslam mimarisine benzetilmesi çalışmalarımız bir ay öncesinde başlatılmış, gerekli görüşmeler yapılarak ilgili ustayla görüş birliğine varılmıştır. Proje çalışmaları bittiğinde kısa...