27 / 04 / 2024

alanya turizm

alanya turizm

Türkiye Seyahat Acerıtalan Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, Türkiye'ye ilk 3 ayda giren Rus ve İskandinav turist sayısında geçen yıla göre yüzde 40'lık düşüş olduğunu söyledi.

Erol Sayın: Alanya turizminden herkes ekmek yiyor!

Alanya turizminin masaya yatırıldığı ‘Kümelenme Projesi’ toplantılarının sonuncusu Alanya HEP Üniversitesi’nde yapıldı. Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın:" Alanya turizminden herkes ekmek yiyor." dedi.

Hollanda basını Alanya turizmini anlatacak!

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, tirajı yüksek olan kadın, gençlik, ve de turizm dergi editör ve köşe yazarlarından oluşan Hollandalı bir grup basın mensubunu Alanya’ya getirecek.

Alanya EMITT Turizm Fuarı'nda tanıtılacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMİTT'te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Alanya markası ile 19'uncu kez 64 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Alanya kış turizmine odaklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Stockholm Tanıtma Müşavirliği’nin düzenlemiş olduğu “All About Turkey” İsimli çalıştay (Workshop) 2 Aralık’ta İsveç’in başkenti ve en büyük şehri olan Stockholm’de başladı.

Alanya’daki 582 otelden 527’si yaz sezonuna kadar kapalı!

TURİZM sezonunun sona ermesiyle birlikte Antalya Alanya’ daki 582 otelden 527’si yaz sezonuna kadar kapalı. Otellerde çalışan yaklaşık 50 bin turizm personeli işsiz kaldı...

Alanya'da kruvaziyer turizmine Ortadoğu darbesi!

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde kruvaziyer turizmi, Ortadoğu ülkelerindeki karışıklık nedeniyle en kötü sezonunu yaşadı. Alanya Limanı, Ortadoğu ülkelerindeki savaş ve gerginlikten en çok etkilenen limanlardan biri oldu.

Alanya'da imaj ve kurumlar arası işbirliği konuşuldu!

Alanya'da imaj ve kurumlar arası işbirliği konuşuldu. Esnaf odaları başkanları ve turizmciler Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nde bir araya gelerek, Alanya imajını ve kurumlar arası işbirliği konularını masaya yatırdı.

ALTAV’dan önemli tanıtım!

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın ( ALTAV ) davetlisi olarak Alanya’da bulunan Litvanya’nın ünlü seyahat dergisi olan Visikeliai Editörü Kristina Stalnionyte, Alanya gezisini tamamlayarak ülkesine döndü.

Alanya alternatif turizm atağında!

Alanya alternatif turizm atağında. Turizm sezonunu 12 aya yayma çalışmalarını sürdüren Alanya, 12 yıl boyunca İstanbul’da yapılan uluslararası aşçılık yarışmasını bölgesine çekti. Yarışma ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek.

Alanya'da turizm atağı!

2170 kilometrekarelik alanda offroad, bisiklet, motosiklet ve yürüyüş alanları oluşturulacak. Parkurlara yönlendirme levhaları yerleştirilerek turistlerin yakın bölgelerdeki tarihi ve ören yerlerine ulaşım konusunda bilgi edinmeleri sağlanacak.

Kamil Köseoğlu: Çek pazarında Alanya'ya büyük ilgi var!

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 20-23 Şubat tarihleri arasında devam eden Holiday World Turizm Fuarı'na Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir 'in Gazipaşa Havalimanı tanıtım çalışmaları damgasını vurdu.

Alanya'ya kruvaziyer ile 1.602 turist geldi!

110 devre mülkün bulunduğu, 196 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 14 katlı olan kruvaziyerdeki dairelerin fiyatları 1,5 milyon ile 8 milyon dolar arasında değişiyor

Alanya'da kruvaziyer turizmi ile 2 bin 179 yolcu geldi!

Alanya'ya yılın ilk kruvaziyer turist gemisi ile 54 ülkeden 2 bin 179 yolcu geldi...

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi açıldı!

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Sınağ tarafından açıldı.

Alanya Utopia World Hotel 235 milyon liraya satıldı!

Antalya'nın alanya ilçesinde bulunan gözde otel Utopia World Hotel'in satış onayı çıktı. Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. tarafından alınan otelin satış fiyatı 235 milyon lira olarak belirlendi...

Alanya'daki Utopia World Hotel'in devri için başvuru yapıldı!

Alanya'daki Utopya Turizm'e ait Utopia World Hotel'in devri için Rekabet Kuruluna başvuru yapıldı. 2007'de inşa edilen ve 559 odanın yanı sıra toplamda 312 adet villa ve binayı da içinde barındıran tesis için 2018'de ön satış sözleşmesi imzalanmıştı.

Alanya'ya teleferik kazandırılacak!

ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD tarafından düzenlene turizm istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yücel, Alanya'ya teleferik kazandırılacağını söyledi.

Hüseyin Güney: Alanya’da büyük yatırımlar başlayacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Turizm sezonunun ardından Alanya’da büyük yatırımlar başlayacak" dedi.

Antalya Alanya'da 4.4 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Antalya İli Alanya İlçesi Milli Emlak Müdürlüğü, Konaklı ve Mahmutlar'da bulunan tarla ve araziyi satışa çıkardı. Günübirlik turizm tesis alanı ve tercihli kullanım alanı imarlı arsaların toplam bedeli 4 milyon 401 bin 359 TL olarak belirlendi.

Alanya'da turizm sektörü inşaatı etkiliyor!

Pahalı uçak biletlerinin krizi dahada tırmandırdığını belirten Alanya'daki inşaat ve emlak söktörü, geçen yılın iki katına çıkan uçak bilet fiyatları için acil önlem çağrısı yaptı.

Adenya Hotel helal turizm konseptiyle dikkat çekiyor!

Antalya Alanya'da “Helal Turizm” konseptiyle hizmet veren Adenya Resort Hotels & Spa tatil merkezleri arasında dikkat çekiyor.

Alanya Mahmutlar ve Konaklı'nın caddeleri yenilendi!

Turizm sezonu öncesinde Konaklı ve Mahmutlar Mahallesi’nde başlatılan yol ve parke çalışmalarını tamamlayan Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalışmalarını vatandaşların talepleri doğrultusunda sürdürüyor.

Antalya Alanya ve Aksu'daki turizm arazilerini kim aldı?

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın verdiği bilgilere göre, Antalya’nın turizm beldesi Aksu’da 3, Alanya’da da bir hazine arazisi satıldı. Sayıştay’ın gündeme getirdiği turizm arazilerine, kimlerin sahip olduğu ortaya çıktı.

Alanya'da turizm ve emlak yatırımında kayıp olmayacak!

İran'da yoğun temaslarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, turizm ve inşaat sektörüyle ilgili ikili görüşmeler yaptı. İki sektörde yatırım kaybı olmayacak.

Alanya, Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda tanıtım yapacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya markası ile 20’nci kez 63 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

alanya turizm Haberi

alanya turizm

Batı Avrupa pazarının kendini toparlamaya başladığını belirten Çavuşoğlu, "Bazı düzelmelerin olmasına rağmen 2014 yılına nazaran, doğu, batı ve kuzey Avrupa'dan ne de Rusya'dan beklediğimiz erken rezervasyonları alamadık. Erken rezervasyonların düşük olması, bizi son dakikaya bırakacak" dedi. 


Çavuşoğlu, Alanya'nın geçen yılki doluluk oranına ulaşması konusunda endişeli olduklannı anlatırken paket turlarda yüzde 5- 6 oranında düşüş olabileceği tahmininde bulundu. 

Umudu muzAlmanya Alanya Turistik İşletmeciler Alanyalı turizmciler sezondan endişeli Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Ekonomik krizden dolayı zor günler yaşayan Rusya'nın rezervasyon iptalleri Alanyalı turizmcileri endişelendirdi Demeği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu yıl Avrupa'dan gelen turist sayısında kayda değer bir artış görüldüğünü anlatırken şöyle devam etti: "Diğer ülkelerde belirli...