04 / 05 / 2024

alanyada kurulan yabancı şirketler

alanyada kurulan yabancı şirketler

Alanya'da 33 farklı ülkeden 581 yerleşik yabancı, ticaret yaparak üçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Alanya'yı, Avrupa ülkelerinin yanında Rusya, ABD, İran ve Kazakistan gibi değişik ülkelerden çok sayıda yatırımcı şirket kurmak için tercih ediyor...

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

Yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merakla beklenen kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancıların kurduğu gayrimenkul şirketlerindeki rekor artışa değindi.

Türkiye'de 6 ayda 6 bin yabancı şirket kuruldu!

Türkiye'de yılın ilk altı ayında kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,86 arttı. İlk yarıda kurulan şirket sayısı 6 bin 179 oldu. 

Kurulan yabancı ortaklı şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı!

Türkiye'de 2018'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı bir yılda 2'ye katlandı. Veriler, 6 bin 731'den 13 bin 405'e çıktı.

Yabancılar Aralık'ta 291 gayrimenkul şirketi kurdu!

Aralık'ta kurulan 4 bin 523 yabancı ortak sermayeli şirketin 618’i anonim, 3 bin 905’ü limited şirket. Bu şirketlerin 467’si ikamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, 291’i gayrimenkul acenteleri sektöründe faaliyet gösteriyor.

Eylül'de kurulan şirket sayısı yüzde 4.8 arttı!

2015 Eylül ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 4,80 artış oldu. Yabancı ortaklı şirketlerde Suriye açık ara önde.

2006 yılında yabancılara 56.953 adet taşınmaz satılmış!

2006 yılında Maliye Bakanlığı, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak'ın temsilcilerden kurulan özel komisyon, yabancılara 56 bin 953 adet taşınmaz satıldığını ortaya koymuş.

Türkiye'de 2015 yılının ilk yarısında 35 bin şirket kuruldu!

2015 yılının ilk altı aylık döneminde 35 bin şirket kurulurken, 6 bin 700 şirket kapandı. Kurulan yabancı şirketlerin üçte birini Suriye ve İran sermayeli şirketler oluşturdu

İstanbul'da 2014 yılında en çok Suriyeli şirket kuruldu!

İstanbul Ticaret Odası'nın çıkardığı profile göre 2014'te kentte kurulan yabancı firma ortaklıkları içerisinde yüzde 25.2 ile Suriyeliler ilk sırayı aldı.

Yabancı yatırımcılardan İstanbul'a 1.2 milyarlık yeni yatırım!

İstanbul’da geçen yıl yabancı yatırımcılar, 1,2 milyar liralık yatırım yaptı. Kurulan 4 bin 487 şirkette her dört yatırımcıdan birini Suriye vatandaşları oluşturdu. En fazla sermaye ise Lüksemburg'dan geldi.

Yabancı para kira artışı!

Kira sözleşmesi Türk parası ile kurulabildiği gibi, yabancı para ile de kurulabiliyor. Peki, yabancı para ile kurulan kira sözleşmelerinde zam nasıl yapılır? İşte yabancı para kira artışı esasları..

Yabancı gayrimenkul yatırımları niçin azalıyor?

Yabancıların gayrimenkul yatırımları geçtiğimiz yılın Ocak ayına göre yüzde 7,3 oranında azalırken, kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı yüzde 51 oranında düştü...

alanyada kurulan yabancı şirketler Haberi

alanyada kurulan yabancı şirketler

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde çoğunluğu inşaat ve emlak sektörüyle uğraşan 581 yabancı, kurdukları şirketlerle ticarette önemli bir yer tutuyor. 


Alanya'da 33 farklı ülkeden 581 yerleşik yabancı, ticaret yaparak üçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Alanya'yı, Avrupa ülkelerinin yanında Rusya, ABD, İran ve Kazakistan gibi değişik ülkelerden çok sayıda yatırımcı şirket kurmak için tercih ediyor. 


Alanya ticaretine yön veren 581 yabancı firmanın çoğunluğu emlak ve inşaat sektöründe faaliyet gösterirken, geriye kalanlar ise konaklama, yiyecek ve içecek sektörüyle uğraşıyor. 

Yabancı sermayeli firmaların 292'si emlak ve inşaat sektöründe faaliyet yürütürken, 42 işletme turizm işletmeciliği, 34 işletme ise yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteriyor. Yabancı patronlar arasında acentacılık, oto galeri, araç kiralama, mobilya imalatı ve taşımacılık yapanlar da yer alıyor. 

6 YILDIR EMLAKÇİLİK YAPIYOR Alanya'da 6 yüdır emlak şirketi bulunan...