15 / 05 / 2024

alara nehri Kamer HES

alara nehri Kamer HES

Antalya'da Uçansu Şelalesi'ni de içine alan doğa harikası Alara Nehri'nde yapımı planlanan Kamer HES projesi için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine dava açıldı.

İşte İç Mimar Alara Koçibey'in Çubuklu'daki villası!

Ünlü isimlerin giydikleri, aldıkları, yaptıkları kadar yaşadıkları evleri de merak konusu... İşte İç Mimar Alara Koçibey'in Çubuklu'daki villası..

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Kamer İnşaat'tan Cercle d’Orient binası açıklaması!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Lale Özgentürk, bugünkü yazısında Emek Sineması’nın da bulunduğu Cercle d’Orient binasına ilişkin Kamer İnşaat'ın açıklamalarına yer verdi.

Berdan Nehri'nde ikinci etap çalışmaları başladı!

Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve temeli Ocak ayında atılan Berdan Nehri projesinde ikinci etap çalışmaları başladı.

Fırat Nehri'ne yüzen otel projesi!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bir girişimci tarafından ''Yüzen otel'' projesi inşa edilmek isteniyor. Fırat Nehri için proje hazırlandı.

Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yeni turizm planları hazırlanıyor. Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor.

Tarsus Berdan Nehri 1. Etap'ın temeli atıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından D-400 karayolu ile Molla Kerim Köprüsü arasında kalan alana yapılan Berdan Nehri 1. Etap projesinin temel atma töreni gerçekleşti.

Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesinin inşaatı başladı!

Mersin Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesi inşaatına başlandı. Yaklaşık 15 milyon TL maliyetli proje balıkçı lokantaları, çay bahçeleri, kaykay pisti, çocuk oyuncak alanları, kamelyalarla, oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleri kapsıyor.

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Paris'te Seine Nehri'nin kıyısındaki yol yayalaştırıldı!

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

alara nehri Kamer HES Haberi

alara nehri Kamer HES

Gündoğmuş İlçesi'nde Uçansu Şelalesi'ni de içine alan Alara Nehri üzerinde planlanan 7 HES'ten ikisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen 'ÇED Olumlu' raporları, köylülerin açtıkları davalarla 2013 yılında Antalya 1'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Hayat 1 ve Hayat 2 regülatör ve HES projeleri için açtığı davayı kaybeden Bakanlık, mahkemenin iptal ettiği iki HES projesinin hemen üst tarafında planlanan Kamer HES Regülatörü ve HES projesi için 'ÇED Olumlu' raporu verdi. Köylüler, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine dava açarak, HES projesi için yürütmenin durdurulması ve ÇED Olumlu' raporunun iptalini talep etti. Mahkeme ara kararında davalı idareden 15 gün içinde savunma...