05 / 05 / 2024

Alexander Superfin akkuyu ngs

Alexander Superfin akkuyu ngs

Türkiye'nin ilk nükleer santralini Mersin Akkuyu'ya yapacak olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin CEO'su Alexander Superfin, herşey yolunda giderse ilk reaktörde üretimin 2020 yılı ortasında başlayacağını söyledi..

Akkuyu Nükleer Santrali'nde temel atıldı!

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temel atma töreninde konuşan Enerji Bakanı Yıldız, "Bu nükleer santral 10 yıl önce yapılsaydı, 14 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmiş olacaktık" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı bugün başlıyor!

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santralı Akkuyu'nun temeli bugün atılıyor. Santral, yılda 35 milyar KWH enerji üretecek. Toplam 20 milyar dolarlık yatırımla yapılacak Akkuyu'nun ilk üniteleri 2020'de faaliyete geçecek.

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılıyor!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santral Projesi, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları'nın temeli bugün atılacak. Mersin'in Gülnar İlçesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı törenle atılacak.

Yıldız: Akkuyu nükleer santrali takviminde değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu nükleer santralinin tamamlanması ile ilgili, "Şu anda takvimde Rosatom tarafından, tarafımıza öngörülmüş bir değişiklik bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılacak!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak..

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli 14 Nisan'da atılacak!

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılacak olan Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli, 14 Nisan tarihinde atılacak.

Türkiye'nin en güvenilir yapısı Akkuyu Santrali olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı'nın Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacağını ifade etti. Yıldız, "Bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak" diye konuştu.

Akkuyu'nun ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santralin inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması bek

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinde ilk aşamayı Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santral için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşamasını Cengiz İnşaat yapacak!

Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Akkuyu Santrali'nin ihalesinin ilk aşaması Cengiz İnşaat'ın!

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz İnşaat kazandı..

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşasını kapsayan ihaleyi Cengiz İnşaat kazandı. İhalenin mali değerine ilişkin bilgi verilmedi...

Alexander Superfin akkuyu ngs Haberi

Alexander Superfin akkuyu ngs

Uluslararası Enerji Kongresi'nin açılışında konuşan Akkuyu NGS'nin CEO'su Alexander Superfin, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan inşaat lisansının 2015 sonunda alınması, inşaatın ise Ocak 2016'da başlamasının öngörüldüğünü ifade ederek, "Nükleer santral projesinde her şey yolunda giderse ilk reaktörde üretim 2020 yılı ortasında başlar" dedi.-Türkiye ile Rusya arasında sağlanan mutabakat kapsamında Rusya, dört üniteden oluşacak toplam 4 bin 800 MW kurulu güce sahip Akkuyu Nükleer Santralini 20 milyar dolarlık yatınmla yapacak. 



2023'TE FULL DEVREDE 


Akkuyu Nükleer Santrali için projenin ana müteahhidi Rus Atomstroyexport şirketi nüldeer santralin dört ünitesinin de 2023 yılında devreye girmesini öngörüyor.Superfin, Rus hükümetinin 2015 yılına kadar Akkuyu projesi için 3 milyar dolara yalan harcama yapmayı planladığını belirterek, proje kapsamında 700 milyon dolarlık ilk dilimin 2011'de kullanıldığını, 700 milyon dolarlık ikinci dilimin...