27 / 04 / 2024

Ali Paşa Konağı açıldı mı

Ali Paşa Konağı açıldı mı

Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Ohrid Ali Paşa Camisi 14 milyon TL'ye yenilendi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Makedonya’nın Ohrid kentinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla 1573 yılında hizmete açılan tarihi Ali Paşa Camisi eski ihtişamıyla açıldı.

Ohri Ali Paşa Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Kuzey Makedonya'da yer alan Ohri Ali Paşa Camisi'nde süren restorasyonunun tamamlandığını açıkladı.

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

TOKİ Silivri Ali Paşa kura sonuçları 11.07.2018!

TOKİ Silivri Ali Paşa kura sonuçları 11.07.2018  haberimizde yer alıyor. 934 konutun alt gelir, 422 konutun orta gelir grubu için satışa sunulduğu projede kura heyecanı başladı...

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Ali Paşa Konağı açıldı mı Haberi

Ali Paşa Konağı açıldı mı


Eserleriyle kentin değerine değer katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Altepe, kentin tarihi mirasının daha da öne çıktığını anlatarak, “UNESCO şehri olan Bursa, artık bir evrensel değer ve bir dünya mirası. Tüm dönemlerin izleri Bursa’da ortaya çıkarılıyor. Bursa, bu konuda hem Avrupa’da hem dünyada örnek olarak gösterilen şehirlerin başında geliyor” dedi.


300 yıllık eser 

Başkan Altepe, bu kapsamda yapılan çalışmalarla tarihi bölgeler ve sultan külliyelerinin yanında tarihi semtlerde de çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kaybolmak üzere olan eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Zamanla eriyen, çöken sivil mimarlık örneği yapıları da gerçek değeriyle buluşturuyoruz. Ahşap olması nedeniyle çok fazla dayanamayan ve belli bir...