19 / 11 / 2024

Ali Sami Yen Stadı bedavaya mı satıldı

Ali Sami Yen Stadı bedavaya mı satıldı

Yavuz Semerci Haberürk Gazetesi'ndeki bugünkü köşe yazısında Galatasaray’ın zorla Seyrantepe’ye gönderildiğini iddialarını ele aldı. İşte o yazı...

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

Ali Sami Kutlu kimdir?

Ali Sami Kutlu, 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki Ali Sami Kutlu kimdir? Ali Sami Kutlu hangi işlere imza attı?

İşte Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue projesi!

Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, " Projenin bütününde müze, müze ile birlikte de stat turu uygulamaları var. Aslantepe'deki yerimiz farklı bir mekan haline gelecek." dedi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde basketbol salonu inşa edilecek!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yapılması düşünülen basketbol salonu projesine Mart ayı içinde start vererek temel atmayı planlıyor. Proje 2 yıl içerisinde bitirilecek.

Ali Sami Yen Stadyumu'nun satış bilmecesi!

Sayıştay’ın raporuna göre, Ali Sami Yen Stadyumu’nun satışından doğan 132 milyon TL, Spor Genel Müdürlüğü kayıtlarında görülmüyor.

Ali Sami Yen Oteli'nin inşaatında sona gelindi!

G.Saray Başkanı Dursun Özbek'in "Zararı aşağıya çekmek için bazı aksiyon planları hazırladık" cümlesinin perde arkası aralandı. Kulübün yol haritası kapsamında Ali Sami Yen Oteli, Florya ve Riva arazilerinin de planı yapıldı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapılacak spor salonu için yetki alındı!

Galatasaray Kulübü'nün ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı. Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapmayı planladıkları spor salonuyla ilgili yetki belgesini aldıklarını aktardı.

GS yönetimi, Ali Sami Yen Oteli ve Riva projelerini hayata geçirecek!

Son 3 sezon zararı şu an 106 milyon Euro olan Galatasaray'da yönetim; Ali Sami Yen Oteli, Riva projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

1943 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış!

1943 yılında Mecidiyeköy'de eski Likör Fabrikası'nın yanında inşa edilecek Ali Sami Yen Stadı'nın temeli atılmış. İstanbul Valisi Lütfi Kırdar'ın riyaseti ile temel atma töreni gerçekleştirilmiş.

1999 yılında Ali Sami Yen projesi mutlaka gerçekleşecek!

1999 yılında eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren, Ali Sami Yen projesinin mutlaka gerçekleşeceğini söylemiş. Borç çıkmazında olan Galatasaray, aynı yıl Florya'da 3.5 milyon dolar yatırım yapmış.

1998 yılında Ali Sami Yen Stadı dev bir kompleks olacak!

1998 yılında Ali Sami Yen Stadı, Şişli Belediyesi inşaat ruhsatı verdiğinde dev alışveriş ve spor kompleksi olacakmış. 100 milyon dolara mal olacak yatırımın finansmanını sağlamak için kulüp halka açılacakmış.

1989 yılında Ali Sami Yen Stadı'nın satış bedeli belirlenmiş!

1988 yılında Beden Terbiyesi, Ali Sami Yen Stadı'nın satış bedelini 200 milyar olarak belirlemiş. Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın parasına Bayrampaşa'da 100 bin kişilik stat yapılacakmış. Stadın yerine iş merkezleri yapılacakmış.

1987 yılında Ali Sami Yen Stadı satılacakmış!

1987 yılında Tekel, şehir merkezlerindeki değerli bazı bina ve arsalarını satışa çıkaracakmış. Satışa çıkarılacaklar arasında Mecidiyeköy Likör Fabrikası ve Ali Sami Yen Stadı da bulunuyormuş. Stada 250 milyar lira değer biçilmiş.

Ali Sami Yen Stadı bedavaya mı satıldı Haberi

Ali Sami Yen Stadı bedavaya mı satıldı

Taraftarlık pek çok kişinin gözünü kör ediyor. Dün Galatasaray yazısının ana fikri, Galatasaray’ın cebinden tek kuruş harcamadan kendi stadını yapmasıydı. Aklı evvel bazı amigolar stat için verilen rakamların yanlışlığı üzerinden beni yalanlamaya kalkıyor. Kimisi de Galatasaray’ın zorla Seyrantepe’ye gönderildiğini ileri sürüyor.


O zaman biraz daha açalım.


1) Seyrantepe’deki arazinin boyutu 350 dönümdü (35 değil). Maliye Bakanlığı’na aitti. Bu arazi bazı banka çalışanlarının kurduğu kooperatiflere konut yapması için tahsi edildi. İş Bankası kooperatifi lider konumdaydı. İleri görüşlü Galatasaraylı kimi yönetici ve destekçi (Mustafa Sarıgül örneğin) dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da desteğiyle bu arazinin üst kullanım hakkını Galatasaray kulübüne verdirdi. Amaç şuydu: Burada inşaat yapmak isteyen kooperatifler ya bu üst kullanım hakkı için Galatasaray’a para verecekti ya da Galatasaray’ın istediği stadı yapacaktı....