05 / 05 / 2024

Aliağa Kyme Müzesi nerede

Aliağa Kyme Müzesi nerede

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

Yalova Çınarcık'a kent müzesi yapılacak!

Yalova Çınarcık Belediyesi tarafından " Kent Müzesi" yapılmasının planlandığı bildirildi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt projeyle ilgili açıklama yaptı.

Bursa Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde görkemli bir törenle halkın ziyaretine açıldı.

Tokat Gazi Osman Paşa Plevne Müzesi açıldı!

Tokat’ta Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’nın balmumundan heykelinin de yer aldığı Gazi Osman Paşa Plevne Müzesi Gazi Osman Paşa’nın vefatının 115’nci yıl dönümünde düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Amasya'da Aşıklar Müzesi açıldı!

Amasya'da ilginç işler yapılıyor. Aşıklar Müzesi açıldı. Şimdi Türkiye'nin ilk Irmak Şişirme projesine başlanıyor. Sanayi için yer sorunu var. TİGEM'den yer istiyorlar.

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin tahliyesini bakanlık durdurdu!

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmak üzere tahliye edilmesi kararının, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen talimatla durdurulduğu açıklandı.

Kyme Arkeoloji Müzesi tahliyesini bakanlık durdurdu!

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmak üzere tahliye edilmesi kararının, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen talimatla durdurulduğu açıklandı.

Aliağa Kyme Müzesi nerede Haberi

Aliağa Kyme Müzesi nerede

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi tarafından 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi çürümeye terk edildi. 21 yıldır hizmete açılmayan binanın kapasına kilit vuruldu.

İlk Ses Gazetesi'nden Yusuf Çağırtekin'in haberine göre, 12 Aiolis kentine başkentlik yapmış Kyme Antikenti’nde yaptırılan binanın hem kazı evi hem de müze olarak kullanılması planlanıyordu. 1997 yılında müzenin temeli atılan bina 2 yıl sonra tamamlanmıştı. Müzenin hangi sebepten açılmadığı hala açıklanmadı. 

Atıl durumda bulunan bina sersilerin yeni meskeni oldu. Serserilerin binayı tahrip ettiği  belirtilirken, kırık alkol şişelerinden dolayı binanın içine girmenin ise oldukça zor olduğu gözlendi. Çevredeki vatandaşlar ise durumdan şikayetçi olarak polise haber verdi. 

Aliağa Kyme Müzesi'nin akıbetinin uzun yıllardır takip edildiğini söyleyen Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Yüksek...