04 / 05 / 2024

Aliağa Nemrut Körfezi limanı

Aliağa Nemrut Körfezi limanı

Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın alan şirket, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Saros Körfezi'ndeki sit alanları işletmeye açılıyor mu?

Saros Körfezi’nin Keşan ve Enez sahillerinin ticari işletmeye açılacağı belirtildi. Saros kıyılarında toplam 127 bin 464 metrekarelik olan 14 ayrı kıyı bölümü kiralanacak ve ticari alan yapılabilecek. Trakya Platformu'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den açıklama geldi.

Aliağa Belediyesi eski hizmet binası sağlık ocağı olacak!

Aliağa Belediyesi, Helvacı Eski Belediye Hizmet Binası'nı sağlık ocağına dönüştürme kararı aldı. 

Aliağa'da 45.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Aliağa İcra Dairesi, Çakmaklıköyü'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu parseller üzerinde bulunan arsanın satış bedeli 45 milyon 162 bin 570 TL olarak belirlendi. 

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

Edremit Körfezi'ndeki zeytinlikler konut imarına açıldı! 

Edremit Belediyesi Güre Edremit Körfezi'nde onlarca dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı! 

İzmir'de bulunan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Nemrut Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı.

İzmir Aliağa'da 9 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Helvacı Köyü'nde yer alan benzin istasyonu vasıflı gayrimenkul icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 29 Ağustos 2018 olarak belirlendi.

İzmir Aliağa'da 38.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Aliağa Belediyesi, Bozköy Mahallesi'ndeki 4 gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor. İhale 21 Haziran'da yapılacak...

Gökova Körfezi'nde imar tartışması!

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Gökova Körfezi’nde, 12 bin 544 hektarlık alanın imara açıldığını iddia etti.

Gökova Körfezi için imar tartışması!

DOĞA cenneti Akyaka, Turunç, Bördübet gibi koyların yer aldığı Gökova Körfezi’nde sit alanlarının daraltılarak deniz dahil imara açılmasına tepki geldi. 

Gökova Körfezi'nin bazı kısımları imara açıldı!

Gökova Körfezi, Marmaris, Ula, Merteşe bölgesi Bakanlar Kurulu kararı ile imara açıldı. Karar 16 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aliağa Nemrut Körfezi limanı Haberi

Aliağa Nemrut Körfezi limanı

İzmirli sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento (Batıçim), Aliağa Nemrut Körfezi’ndeki limanına 15 milyon dolar yatırım yapacak. Bu yatırımı öz kaynaklarından karşılayacak olan şirket, limanın karasal alanda geri hizmet sahası olarak değerlendirilmek amacıyla Aliağa Horozgediği mevkiindeki 64 dönümlük arsayı 17.5 milyon TL’ye satın aldı. Batıçim, bölgeye 21 antrepo kurmayı planlıyor. Batıçim Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, bölgeye yatırım yapmak için öncelikle genişlemek gerektiğini vurguladı. OPET’e ait olan 64 dönümlük araziyi Akbank'la yaptıkları kredi anlaşması ile 17.5 milyon TL’ye satın aldıklarını belirten Ünal “Aldığımız araziye 21 antrepo kurmayı planlıyoruz. 7 yıl vadeli kredi anlaşması sonucu yapılan bu girişimin bölgeye önemli bir hareketlilik getireceğini düşünüyorum” dedi. 


Artık grup dışı firmalara da hizmet verecek 


Batı Liman’ın bugüne kadar şirket bünyesinde bir iskele olarak grup içi...