01 / 05 / 2024

alınacak evin gerçek değerini bulma

alınacak evin gerçek değerini bulma

Almak istediğiniz evi belirlediniz ancak ödeyeceğiniz fiyat evin gerçek değeri mi, yoksa değerinden fazla mı ödüyorsunuz? Bu yazıda istenen fiyatın doğru fiyat olup olmadığını nasıl belirlenebileceği anlatılıyor..

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Barbie’nin ‘Rüya Evi’ gerçek hayatta inşa edildi: İki gün ücretsiz konaklama imkanı sunulacak!

Barbie filminin reklam çalışmaları şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak yapımcılar, Barbie'nin Rüya Evini gerçek hayatta inşa etti ve Airbnb'de listeledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı sürpriz personel alımı yapacak! Tam 4.538 personel alınacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı 4.538 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere dört farklı branşta 2099 kadın ve 2439 erkek personel alınacak. Peki DİB personel alımı koşulları neler?

1 gram altın 1.444 TL oldu! Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Borsa İstanbul'da altına olan ilgi gittikçe artıyor. Alım satımının kolay olmasından dolayı sıkça tercih edilen Borsa İstanbul'da bir gram altın 1,444 TL oldu. Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

ŞOK Market'te şahane cumartesi kampanyası başlıyor! 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! Şaka değil gerçek! 18 Şubat 2023

ŞOK Market'in 18 Şubat 2023 tarihinden itibaren satışa sunulacak aktüel ürünleri açıklandı. ŞOK Market'te şahane cumartesi kampanyası başlıyor! 25 TL üzeri alışverişe dev indirim! Şaka değil gerçek! 18 Şubat 2023 fiyat listesi...

Twitter'daki 'Mavi tik' artık paralı! İşte ‘Mavi tik’in gerçek fiyatı!

Sosyal medyada yayılan iddialara göre 20 dolar olacağı söylenen Twitter’daki mavi tik’in gerçek fiyatını şirketin patronu Elon Musk açıkladı. Musk, mavi tik’in 20 dolar değil 8 dolar karşılığında alınabileceğini açıkladı.

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

Gerçek vergi şampiyonu bordrolu çalışanlar oldu!

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "2018'de çalışanlardan ve işverenlerden alınan vergiler kıyaslandığında gerçek vergi şampiyonunun bordrolu çalışanlar olduğu görülüyor." dedi.

alınacak evin gerçek değerini bulma Haberi

alınacak evin gerçek değerini bulma

Almak istediğiniz evi belirlediniz ancak ödeyeceğiniz fiyat evin gerçek değeri mi, yoksa değerinden fazla mı ödüyorsunuz? Bu yazımızda istenen fiyatın doğru fiyat olup olmadığını nasıl belirleyebileceğinizi üç farklı yöntem ile anlatacağız.


1- Aylık Kira Bedeline Göre Değerinin Belirlenmesi

Kira bedeline göre evin değerinin belirlenmesi, en basit ama en gerçekçi yöntemdir. Zaten herhangi bir varlığın fiyatı, o varlığın ilerleyen yıllarda sahibine kazandıracağı paranın bugünkü değeri olarak hesaplanır. Evin kira bedelini sahibine kazandırdığı para olarak alırsak, önümüzdeki senelerde alınacak toplam kira tutarını (aşağıda detaylandırdığımız) belirli çarpanlar kullanarak evin değerini belirleyici bir faktör olarak kullanabiliriz. Daha basit olarak ifade edersek, kira bedeli yüksek bir evin değeri daha yüksek, kira bedeli düşük bir evin değeri de daha düşük olmalıdır.


Türkiye genelinde ev değerleri ortalama 214...